Volledig scherm
Freekehsalade met munt en macadamia’s © Van de saladebar

Wat Eten We Vandaag: Freekehsalade met munt en macadamia’s

De baharat, pul biber (Turkse rode pepervlokken) noten, rozijnen en granaatappelpitten vormen samen met de freekeh een fris en kruidig geheel. Tip: deze freekehsalade smaakt de volgende dag nog lekker. 

Lunch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 250 g broccoli
- 200 g freekeh
- 500 ml groentebouillon
- 1 citroen
- 5 takjes verse munt
- 100 g gezouten macadamia’s
- 1 tl pul biber
- 2 el extra vergine olijfolie
- 1 tl baharat
- 60 g blanke rozijnen
- versgemalen zwarte peper
- 125 g granaatappelpitjes

Benodigdheden
rasp

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.