Wat Eten We Vandaag: Gebakken bloemkool met appel en brie
Zet een heerlijk herfstgerecht op tafel met ons recept voor gebakken bloemkool met appel en brie. Zoet, zout, hartig; wij zijn fan van deze verrassende combinatie van smaken!
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 4
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 250 gr spekreepjes
- 5 takjes tijm
- 3 el olijfolie
- 2 Elstar appels
- 220 gr roombrie
- 2 el witte wijnazijn
- 1 el honing
- 1 tl mosterd
- 60 gr pecannoten
- Peper en zout
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
De kant-en-klare dakkapel wordt alsmaar populairder, mede dankzij de coronacrisis
Wie met enige regelmaat in de auto zit, heeft ze misschien al eens voorbij zien rijden: vrachtwagens met kant-en-klare dakkapellen op de oplegger. Deze in de fabriek gemaakte dakkapellen zijn ideaal voor iedereen die binnen een dag meer licht en ruimte in huis wil. -
Wat Eten We Vandaag: Yoghurt bowl met muesli en bosbessenjam
Zet binnen no time een heerlijke breakfast bowl op tafel. Wij voegen hier voor een zoete touch graag wat bosbessenjam aan toe. Lekker! -
PREMIUM
Fysiotherapeut heeft handen vol aan verkrampte thuiswerkers: ‘Rug en nek in de knoop’
Het afgelopen jaar is het aantal rug- en nekklachten vanwege het thuiswerken behoorlijk toegenomen, zien fysiotherapeuten. Er is al veel gewonnen als je de discipline op kunt brengen om níet door te werken. ,,Desnoods gebruik je daarvoor een app of een stopwatch.’’ -
PREMIUMVIDEO
Vasten is goed voor darmen en lever: ‘Sla de lunch voortaan over’
Vasten is goed voor de darmen en lever. Zo goed zelfs dat hoogleraar maag-, darm- en leverziekten Maikel Peppelenbosch aanraadt om de lunch voortaan over te slaan. ‘Door meer tijd tussen maaltijden te laten, wordt de darmflora beter en zit je lekkerder in je vel.’ -
Wat Eten We Vandaag: Bagel burger met geitenkaas en gegrilde courgette
Wist je dat er zwarte knoflook bestaat? Door een zorgvuldig fermentatieproces verandert de kleur van witte knoflook in een diepe, zwarte kleur. Ook is zwarte knoflook zelfs nog gezonder én krijg je er geen slechte adem van. Wij gebruiken ’m bij deze burger.
-
PREMIUM
Knakworst vermalen voor je kindje van zes maanden? Dat moet anders, dacht moeder Miriam
Als jonge moeder viel Miriam van den Eijnden uit het Brabantse Someren van haar stoel van verbazing toen ze op zoek ging naar recepten voor haar baby. ,,Knakworst vermalen in een keukenmachine voor je kindje van zes maanden oud?” Dat moet en kan anders, dacht ze. Samen met haar man bouwde ze een app voor baby's van 4 maanden tot en met kinderen die al met de pot mee eten. -
Pubs in Engeland mogen eindelijk weer open: ‘We hebben 300 ton aan biervaten klaarstaan’
De pubs in Engeland mogen morgen hun deuren openen. Kroegbazen, werknemers en vaste klanten kunnen niet wachten tot het eerste biertje uit de tap stroomt. -
PREMIUM
Vergeet koffie, schrap de wijn! Drink eens thee, zegt Sevgi: ‘Het is veel meer dan een dorstlesser’
Weg met de speciale koffies: voor de Nijkerkse Sevgi Gönen bestaat er geen lekkerder drankje dan thee en daarom is ze sinds vorige week een eigen online theewinkel gestart en mag ze zich binnenkort ook theesommelier noemen.