Volledig scherm
Gegrilde hete kip © Zoals alleen oma dat kan

Wat Eten We Vandaag: Gegrilde hete kip

Op zaterdag pakken we uit! Dat doen we met deze Indische hele gegrilde kip. De Ajam pangang pedis gril je in 30 minuten gaar op het ovenrek. Tip: serveer met gekookte rijst en groente.

Dit recept is afkomstig uit het boek Zoals alleen oma dat kan’. 

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 1 uur

Ingrediënten
1 hele kip
- 4 teentjes knoflook
- 3 cm djahé, verse gemberwortel
- arachideolie
- 40 g sambal oelek
- 2 tl trassi, garnalenpasta
- 200 g suiker
- 8 daun djeroek poeroet, Indisch limoenblad
- 2 kaffirlimoentjes

Benodigdheden
vijzel, grillrekje of ovengrill

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.