Wat Eten We Vandaag: Geitenkaasplaattaartjes met compote
In deze plaattaartjes combineren we hartig en zoet: hartig door de geitenkaas en gerookte spekblokjes en zoet door de compote van rabarber, aardbeien en honing. Lekker als lunch of als diner met een groene salade.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal porties: 4
Categorie: Ontbijt & Lunch
Ingrediënten:
- 125 gr gerookte spekblokjes
- 2 rode uien, in halve ringen
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
- 1 rol vers bladerdeeg
- 200 gr zachte geitenkaas, naturel
- 10 gr verse tijm, blaadjes los gerist
- 1 ei
- 2 el roomboter
- 250 gr rabarber, in dunne plakjes
- 2 el honing
- 100 ml witte wijn
- 250 gr aardbeien, in partjes
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
Koken & Eten37
Op zoek naar gezondere snack: vergelijk jouw favoriet met anders lekkers uit de frituur
Een gezonde optie ga je bij de snackbar waarschijnlijk niet vinden, maar dat betekent niet dat de menukaart geen onderscheid kent. Wat zijn de betere en minst gezonde snacks uit de frituur? -
PREMIUMKoken & Eten22
Diëtiste geeft tips om voorgoed af te rekenen met avondsnacken
Lukt het om minder te snacken door je goede voornemen? Of ziet dat pak koeken er soms onweerstaanbaar uit wanneer je na een drukke dag voor je tv-avondje nog even de keukenkast induikt? Diëtiste Sanne Mouha geeft tips om van die trek af te komen. -
Wat Eten We Vandaag: Rijstomelet met garnalen
Deze stevige omelet is goed gevuld met onder andere rijst en garnalen en wordt op smaak gebracht met sojasaus, oestersaus en sesamolie. De foe yong hai saus maak je helemaal zelf en is een heerlijke toevoeging aan deze rijstomelet. -
Wat Eten We Vandaag: Focaccia met bieslook, uienringen en asperges
Zelfgemaakt brood is het allerlekkerst. De Italiaanse focaccia is van origine een plat brood en daarom ideaal om te versieren. Voor het echte lentegevoel gaan wij in dit recept voor een ‘boeket’ van bieslook, aspergetips en uienringen.
-
PREMIUM13
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
-
-
Koken & Eten
Liefhebber Eke proefde duizenden snacks en selecteerde de zes gekste combinaties
Hou jij van gekke combinaties als je iets lekkers smikkelt? Brood met chips of mandarijnen met mosterd? Eke Bosman test al jaren snacks in ons land en koos voor deze site snacks die bizar klinken maar vaak verrassend lekker zijn. -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje.