Wat Eten We Vandaag: Gekonfijte kippenpoten met frieten en sperziebonen in mosterddressing

Vandaag pakken we uit met gekonfijte kippenpoten en zelfgemaakte frieten. Konfijten is een techniek waarbij vlees langdurig wordt gegaard op een lage temperatuur. Dit maakt het vlees extra mals. 

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten
1 l zonnebloemolie
- 200 ml olijfolie extra vierge
- 4 kippenpoten of -bouten
- (zee)zout en peper
- 1 bol knoflook
- ½ bos tijm
- 1 (bloed)sinaasappel
- 1 citroen

Frieten
1 kg iets kruimige aardappels
- zonnebloemolie voor frituren
- zout

Sperziebonensalade
500 g dunne sperziebonen of haricot verts
- sap van de geschilde citroen en (bloed)sinaasappel
- 2 el mosterd
- 100-150 ml olijfolie extra vierge
- zout en peper
- 60 g blanke hazelnoten
- 1 bos radijzen

Optioneel
100 g zout
- 50 g suiker
- 2 l water

Benodigdheden
Ovenbestendige braadpan of frituurpan, keukenpapier

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Gekonfijte kippenpoten © 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.