Wat Eten We Vandaag: Gele paprikasoep met knapperige tofucroutons
Koudere dagen vragen om warme gerechten om lekker mee op de bank te kruipen. Neem bijvoorbeeld onze gele-paprikasoep; een heerlijk gerecht voor een regenachtige dag. Wij serveren hier knapperige tofu croutons en een flinke dot crème fraîche bij.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 325 gr tofu
- 2 el sojasaus
- 1 el paprikapoeder
- ½ tl cayennepeper
- 1 el ahornsiroop
- 4 el olie
- 1 prei
- 4 gele paprika’s
- 1 l groentebouillon
- 2 el grove mosterd
- 10 stengeltjes verse bieslook
- 70 gr crème fraîche
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Italiaanse snert met roggebrood en spek
Snert is één van Nederlands meest favoriete wintergerechten. Een flinke kom na een stevige boswandeling, een fiks sneeuwballengevecht of misschien wel na de nieuwsjaarduik; snert zorgt ervoor dat je weer heerlijk warm wordt. Een klassieker in een nieuw jasje: wij geven ‘m een Italiaanse draai door het toevoegen van een Italiaanse kruidenmix. -
eigen tuin eerst Tijd om de wilgen te knotten: zo doe je dat
Een geknotte boom ziet er prachtig uit. Als de grond niet bevroren is, kun je wilgen nu planten. En kortwieken. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt je op weg. -
PREMIUM
Deze garages staan vol emmertjes witlof vanwege kou: ‘De mogelijkheden zijn beperkt’
Witlof laat zich gemakkelijk telen in emmers die je op een donkere en niet al te warme plaats bewaart. Dat ontdekten de vrijwilligers van de Ontmoetingstuin Bijleveld in Vinkeveen tijdens een experiment. De uitkomsten delen ze met de straat: alle buurtbewoners konden dinsdag witlofpennen ophalen voor eigen teelt. -
Huizenprijs ongekend hoog door schaarste: koper kan ‘kiezen’ uit amper twee huizen
Woningzoekenden hebben nog altijd grote moeite om een geschikte plek te vinden. Ze zijn bereid diep in de buidel te tasten, ondanks de economische onzekerheid die de coronapandemie met zich meebrengt. In de huurmarkt ontstaat wel ademruimte. -
PREMIUM
Meer mensen met eetstoornissen en ernstige kwalen bij klinieken door corona: ‘Eenzaamheid breekt ze op’
Klinieken in de Haagse regio die mensen met eetproblemen behandelen, zien een stijging van het aantal aanmeldingen sinds het coronavirus hier voet aan de grond kreeg. Klachten dreigen bovendien te verergeren. ,,Eenzaamheid en een gebrek aan dagelijkse structuur breekt velen op.”
-
PREMIUM
Zo veranderen jouw arbeidsvoorwaarden in 2021
De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we meer dan ooit thuiswerken. Dat heeft óók gevolgen voor ons loonstrookje en de secundaire arbeidsvoorwaarden die werkgevers willen bieden. Wat verandert er in 2021? En wat voor invloed heb je daar als werknemer zelf op? -
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe. -
Wat Eten We Vandaag: Provençaalse ratatouille met kruidige aardappeltjes
Provençaalse ratatouille is een heerlijk en traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Deze groentestoof is het ideale gerecht om je restjes groente in te verwerken. Wij kiezen hier voor de klassieke combinatie van courgette, aubergine en paprika en serveren de ratatouille met makreel en aardappelpartjes.