Wat Eten We Vandaag: Gemarineerde biefstuk met geroosterde tomatensalade
De entrecote in dit recept marineren we pas ná het bakken. Hierdoor wordt het vlees extra mals. Tip: gebruik verschillende soorten tomaten voor de tomatensalade.
Delen per e-mail
Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4-6
Bereidingstijd: 60 minuten
Ingrediënten
- 500 g entrecote
- 1,2 kg gemengde tomaten
- 1 bosje tijm
- 3 el olijfolie om te bakken
- 1 kleine citroen
- 1 grote teen knoflook
- zout en versgemalen zwarte peper
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1 el rodewijnazijn
- zeezoutvlokken
- 4 (zuurdesem)broodjes
Benodigdheden
bakpapier, rasp, grillpan, kwastje
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
Zorgt blokkeeractie boeren voor karige kerstmaaltijd? ‘Gebruik vooral je diepvries’
Moeten we bang zijn voor een karige kerstmaaltijd nu de boeren volgende week woensdag opnieuw actie gaan voeren tegen het stikstofbeleid? Ze zeggen nog niet wat ze precies gaan doen, maar de kans bestaat dat de bevoorrading van onder meer supermarkten minimaal een dag wordt gedwarsboomd. ,,Een tip: ga lekker uit eten tijdens de kerst.’’ -
Video Jet van Nieuwkerk gourmet in nieuwe videoserie: ‘Ik ben er niet mee opgevoed’
Jet van Nieuwkerk bezoekt de komende weken voor de videoserie Gourmet met Jet families om samen met hen te gourmetten. In de eerste aflevering bezoekt ze het vloggende gezin van Kelly en Yannick. -
foto's Parodieën op banaankunst: in de bonus van 120.000 voor 0,28 euro
120.000 euro voor een aan de muur geplakte banaan klinkt als extreem veel geld, ook al is het een kunstwerk in een Parijse galerij. Dat vond ook manager Ron Soeters van de Albert Heijn in Den Bosch. Daarom plakte hij een banaan aan zijn muur op de groenteafdeling, die hij in de Bonus-aanbieding deed: van 120.000 euro voor 0,28 euro. En hij was niet de enige die het bekende kunstwerk parodieerde. -
PREMIUM
Je bent boer in Udenhout en produceert je eigen melk. Dan zet je Instagram in, en bloggers
UDENHOUT - Melk waardoor prof-sporters beter presteren? Die komt straks wellicht uit Udenhout. Biologisch veehouder Guus van Roessel heeft ruim een jaar zijn eigen ‘Mijn Melk’ op de markt. ,,Dit is toch een beetje als Willem II die in de Champions League speelt.” -
Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox
Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.
-
Iconische schoorsteen Douwe Egberts verdwijnt, maar koffiegeur blijft
De stad Utrecht verliest een opvallende blikvanger. De iconische witte, rechthoekige schoorsteen van koffiebrander Douwe Egberts wordt gesloopt en vervangen door een ronde pijp. De onmiskenbare geur van koffie blijft. -
Franse dakloze geniet nacht lang in supermarkt
Je bent dakloos, je hebt niks te eten en ’s nachts is het koud. Wat doe je dan? Een 34-jarige Fransman bedacht een oplossing. Hij verstopte zich ’s avonds in de supermarkt van het Zuid-Franse Saint-Martin-d’Hères toen deze dichtging. Niemand merkte het, de dakloze bleef alleen achter in de winkel, en had de rest van de nacht alle schappen met producten voor zichzelf. -
PREMIUM
Sterrenrestaurants koesteren de kaaspassie van Joost (34)
OUD GASTEL - Vertroetelen tot ze onbedaarlijk lekker zijn, dat is de kracht van een goede affineur. Kazen, daar hebben we het over. Grutte grize bijvoorbeeld of Skeapsrond. Joost van Nijnatten (34) kan er uren over vertellen. Samen met zijn partner Lotte Franken is hij op het Gastelse bedrijventerrein Korenweide het Kaasatelier begonnen.