Volledig scherm
Gepofte granen squares met pure chocolade © 24Kitchen

Wat Eten We Vandaag: Gepofte granen squares met pure chocolade

Deze gepofte granen squares zijn gezoet met agavesiroop in plaats van gewone suikerstroop. Dit is een alternatief voor geraffineerde suiker. Pure chocolade maakt deze zoete squares extra lekker. 

Ingrediënten
- 25 g gepofte quinoa
- 25 g gepofte boekweit
- 4 el pindakaas
- 4 el agavesiroop
- 50 gr chocolade extra puur 70%
- Zout

Extra nodig
Bakvorm 15x15, bakpapier, knijpfles

Bereiding
1. Bekleed de bakvorm met bakpapier.

2. Doe de gepofte quinoa in een schaal en voeg de gepofte boekweit toe.

3. Kook de agavesiroop op in een steelpan en laat twee minuten zachtjes koken.

4. Roer er de pindakaas erdoorheen en laat helemaal smelten. Haal van het vuur en voeg een snufje zout toe. 

5. Schep het mengsel door de gepofte granen en stort in de bakvorm, druk aan en maak glad met de bolle kant van een lepel. 

6. Zet in de koelkast voor 30 minuten. Trek voorzichtig aan het bakpapier zodat de hard geworden massa los komt en leg op een snijplank.

7. Smelt de chocolade au bain marie en giet over in een knijpfles. Trek mooie strepen chocolade over de massa en laat helemaal hard worden. Snijd in gelijkmatige vierkanten.

Tip: Heb je geen knijpfles? Doe de chocolade in een kommetje en gebruik een eetlepel met een beetje chocolade erop om mooie strepen te maken. Door de eetlepel met chocolade heen en weer te zwieren krijg je ook mooie strepen. 

Kijk voor meer recepten op 24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s van Koken&Eten: