Volledig scherm
Geroosterde Balinese kip © Zoals alleen oma dat kan

Wat Eten We Vandaag: Geroosterde Balinese kip

De Balinese kip bereid je in de oven of rooster je op de barbecue. Tip: serveer naast de ketjap-groenten uit de wok samen met een kom rijst. 

Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten
1 scharrelkip
- 1 flinke ui
- 2 serehstengels, citroengras
- 3 cm djahé, verse gemberwortel
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl ketoembar, korianderzaad
- 5 kemirinoten
- 1 rode peper zonnebloemolie
- 2 cm laos
- 1 el koenjit, kurkuma
- 400 ml kokosmelk
- 1 el gula djawa, palmsuiker
- 1 paksoi
- 1 rode paprika
- 200 g sperziebonen
- 200 g bloemkool
- ketjap manis

Benodigdheden
vijzel, 2 satéstokjes, wok

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.