Wat Eten We Vandaag: Geroosterde dorade met gepofte groentes en krieltjes

Vandaag gaan we aan de slag met een hele dorade. Deze serveren we samen met gepofte groentes en krieltjes. Tip van de chef: mocht je geen tijd hebben om een trip naar de visboer te maken kun je als alternatief (regenboog)forel kopen in de lokale supermarkt.

Hoofdgerecht: vis
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 - 20 minuten

Ingrediënten
- 2 hele dorades
- olijfolie
- (grof zee)zout en peper
- 2 citroenen
- 5 takjes rozemarijn
- 5 takjes tijm
- 6 tenen knoflook
- 300 g krieltjes
- 1 courgette
- 300 g haricot verts
- 150 g geroosterde paprika’s (pot)
- 100 g basilicumpesto

Benodigdheden
2 bakplaten met bakpapier

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
geroosterde dorade © 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.