Wat Eten We Vandaag: Gevulde paprika met braadworst & parelcouscoussalade
Parel couscous ofwel Israëlische couscous is vergelijkbaar met de kleinere Marokkaanse couscous variatie, maar heeft een wat fijnere smaak en andere textuur. Als je niet zo van de Marokkaanse couscous houdt, lust je misschien wel deze variant.
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 55 minuten
Ingrediënten
Parelcouscoussalade:
- 150 g parelcouscous
- 80 g feta
- 5 zongedroogde tomaten
- 2 el gesneden peterselie
- 3 el extra vierge olijfolie
- 3 el natuurazijn (wit)
- Zout
Gevulde paprika:
- 4 paprika’s
- 2 braadworsten
- Halve rode ui
- 1 teen knoflook
- 150 g tomatenpuree
- 1 el verse of gedroogde oregano
- 1 el olijfolie
- Selderijzout
Bereiding
1. Verhit de oven voor tot 200 graden Celsius.
2. Snijd van 2 paprika’s de toppen af en verwijder de zaadjes. Bewaar de paprika’s en de toppen voor later.
3. Snijd de overige 2 paprika’s in blokjes. Pel en snijd de rode ui in blokjes. Pers de teen knoflook. Snijd de braadworsten open en haal het gehakt eruit.
4. Doe de olijfolie in een pan en verhit het op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, braadworstgehakt en de paprikablokjes toe.
5. Hak het braadworstgehakt in stukjes met een spatel terwijl je het bruinbakt. Bak het geheel 4 minuten tot het gehakt gaar is. Voeg de tomatenpuree, selderijzout en oregano toe. Roer goed tot de saus wat dikker is.
6. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Vul de 2 paprika’s met de vulling uit de pan. Plaats de dakjes op de gevulde paprika’s. Bak de paprika’s 20 minuten in de oven.
7. Terwijl de paprika’s in de oven staan, kun je de parelcouscous salade voorbereiden.
8. Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. Giet de couscous uit in een zeef. Doe de couscous in een kom en sprenkel er een beetje olijfolie erover. Mix het daarna goed zodat de couscous niet plakt terwijl hij afkoelt.
9. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Verkruimel de feta. Maak een simpele dressing door de olijfolie, natuurazijn en wat zout goed te mengen in een kom. Mix de couscous, zongedroogde tomaten, feta, peterselie en dressing in de kom.
10. Serveer de gevulde paprika’s met de couscoussalade.
Kijk voor meer recepten op 24Kitchen.nl
Eetsmakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s van Koken&Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Dit is de winnaar van Heel Holland Bakt: ‘Ik was misselijk van de zenuwen’
Enzo Pérès-Labourdette is de winnaar van het negende seizoen van Heel Holland Bakt. In de finale versloeg hij zijn concurrenten Zeinab en Tom. ‘Bizar, ik zag het niet aankomen.’ -
80
Geen plastic zakjes meer bij groente en fruit: zo vervoer je het zonder schade
Steeds minder supermarkten hebben standaard een houder waar je gratis een plastic zakje kunt pakken voor je witlofstronkjes, je peren en je penen. Hoe krijg je ze dan veilig thuis? -
22
Hoeveel minuten pauze mag je nemen op een werkdag?
Even een rondje wandelen, een broodje eten of snel het nieuws checken op je telefoon; werknemers hebben recht op pauze, maar hoe zit het precies? Mag je zomaar pauze nemen en krijg je dan doorbetaald? Experts beantwoorden zes veelgestelde vragen over het recht op pauze. -
Koken & Eten
Bert brouwt het lekkerste bier van Nederland: 'Er zijn nog dingen die beter kunnen'
Bierliefhebbers hebben deze week een goed biertje om te proeven: blond bier De Weldoener van brouwerij Maallust. Het bier van brouwer Bert Calkhoven kreeg gisteren de titel ‘Beste Bier van Nederland’ tijdens de Dutch Beer Challenge. -
PREMIUM
Is een video echt of een deepfake? Zo kun je het zien
De politie zette er deze week een in om de dader van een cold case-moord op te sporen: een deepfake-video. Daarmee kun je mensen van alles laten zeggen of laten doen. Maar dat brengt risico’s met zich mee. Hoe herken je zulke nepfilmpjes?
-
PREMIUMKoken&Eten
Gekookte piepers uit de gratie: ‘Twintig minuten koken, sommigen hebben daar het geduld niet voor’
Ze zijn er nog, restaurants waar gekookte aardappels bij een gerecht worden geserveerd. Maar dat worden er steeds minder. Ook thuis staan aardappels minder vaak op tafel. De gekookte pieper is uit de gratie. -
Salderingsregeling zonnepanelen wordt pas vanaf 2025 afgebouwd
Huizenbezitters met zonnepanelen kunnen hun teveel aan opgewekte stroom langer tegen markttarieven terugleveren aan het net. Het kabinet wil de zogeheten salderingsregeling pas vanaf 2025 versoberen, waar dat eerder al vanaf 2023 het geval zou zijn. -
Koken & Eten
Maak van Hemelvaartsdag de perfecte aspergedag: ‘Nu zijn ze op hun best’
De een eet ze zodra de eerste oogst van het land komt, de ander eet asperges met Pasen. Maar er zijn ook Nederlanders die iets langer wachten. Dat is niet eens zo’n gek idee: asperges zijn nu op hun best. Een ander voordeel is dat de prijs ook flink is gezakt. Goede keuze dus als je familie met Hemelvaartsdag komt eten.