Wat Eten We Vandaag: Gravad lax met groene asperges en mierikswortelmayonaise

Gravad Lax is van oudsher een manier om zalm te conserveren. Ondertussen heeft deze Scandinavische delicatesse een plek veroverd bij ons aan tafel. Gemakkelijk te maken, wel vergt het enige voorbereiding.  

Ingrediënten

Gravad lax
1 bos dille
- 6 el grof gerookt zeezout
- 5 el kristalsuiker
- 2 rode bieten
- 1 citroen
- 1 zijde zalmfilet circa 800 gr

Dille/Citroen mengsel
1 bos dille
- halve citroen

Mierikswortelmayonaise
1 ei
- 1 el dijonmosterd 
- halve citroen
- 250 ml zonnebloemolie
- 1 potje mierikswortel

Aspergesalade en ciabatta
- 400 gram groene asperges
- halve citroen
- 1 ciabatta
- olijfolie

Extra nodig
Keukenmachine, citroenrasp, grillpan.

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Gravad Lax met groene asperges © 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.