Volledig scherm
© 24Kitchen

Wat Eten We Vandaag: Groene shakshuka

Shakshuka is een Oosters eenpansgerecht dat gegeten kan worden als ontbijt, lunch of avondeten. De traditionele shakshuka is rood en bestaat voornamelijk uit tomaten en gepocheerd ei. Hugo Kennis maakt een vegetarische groene variant vol met groentes en verse kruiden.

Ingrediënten (voor 4 personen):
3 tenen knoflook
1 bos bosuien
neutrale olie
2 groene paprika’s
1 groene peper
2-3 tl baharat (evt. zelfgemaakt zie *)
1 kleine groene kool
400 g gewassen spinazie
1 bos dille en/of koriander
zout en peper
200-300 ml groentebouillon
1 Turks brood
100-150 g feta (van schapen- en geitenmelk)
4 eieren

optioneel:
*Zelfgemaakte baharat
2 el komijnzaad
2 el zwarte peperkorrels
1 el chilivlokken
1 el korianderzaad
1 el kaneelpoeder
2 el gerookt paprikapoeder
1 el cayennepeper
1 tl nootmuskaat

Benodigdheden:
Wijde (braad)pan met deksel

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.