Wat Eten We Vandaag: Hamburger Aziatische stijl met abrikozenchutney
Geef eens een Oosterse twist aan het klassieke broodje hamburger met onze hamburger Aziatische stijl. De runderhamburgers worden tijdens het bakken bestreken met een abrikozen-ketjapsausje en geserveerd met een heerlijke zelfgemaakte abrikozenchutney.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 1 el olie
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 1 rode peper, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 2 cm gember, geraspt
- 10 el abrikozenjam
- 1 tl vissaus
- 1 limoen, sap en rasp
- 2 stengels bosui, in ringetjes
- 5 gr koriander, fijngehakt
- Peper en zout
- 1 kropje little gem sla
- ¼ mango
- 2 el ketjap
- 4 runderhamburgers
- 4 hamburgerbroodjes
- ½ komkommer, in plakjes
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Aardappelsoufflé met asperges, Parmezaanse kaas en zalm
Aardappelen, een geliefd product voor veel Nederlanders en eentje waar je allerlei kanten mee op kunt. Probeer zeker eens deze zelfgemaakte aardappelsoufflé met asperges en zalm. Niet moeilijk om te maken en ook nog eens superlekker. -
PREMIUM
Zo veranderen jouw arbeidsvoorwaarden in 2021
De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we meer dan ooit thuiswerken. Dat heeft óók gevolgen voor ons loonstrookje en de secundaire arbeidsvoorwaarden die werkgevers willen bieden. Wat verandert er in 2021? En wat voor invloed heb je daar als werknemer zelf op? -
eigen tuin eerst Tijd om de wilgen te knotten: zo doe je dat
Een geknotte boom ziet er prachtig uit. Als de grond niet bevroren is, kun je wilgen nu planten. En kortwieken. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt je op weg. -
Utrechts Vaccin ‘gewoon’ online te koop: genezen doet het niet, lekker is het wél
Sinds enige tijd kunnen Utrechters een vaccin online bestellen. Genezen doet het niet, maar het ‘Utrechts Vaccin’ maakt de huidige situatie wél een stuk beter, benadrukt verkoper Utrechter Richard Stuijt (33). Dan heeft hij het natuurlijk niet over een griepprik, maar over de gelijknamige wijn die hij op de markt bracht. -
Wat Eten We Vandaag: Rijkgevulde lasagne met boerenkool en kip
De traditionele lasagne wordt vaak gemaakt met een tomatensaus en rundergehakt, maar wij gaan voor een winterse variatie. Deze lasagne wordt rijkelijk gevuld met boerenkool, roerbakgroenten en kipgehakt. De lasagne serveren wij met een frisse komkommersalade.
-
Wat Eten We Vandaag: Quinoa-salade in een pot met tonijn en mini-mozzarella
Salad in a jar is een salade die is opgebouwd uit laagjes en wordt gemaakt in een potje (in het Engels ‘jar’). Het voordeel hiervan is dat je het gemakkelijk mee kunt nemen en onderweg kunt opeten zonder dat je salade zompig wordt. -
PREMIUM
Koken & eten Met dit slimme bord krijgen kinderen tussen 4 en 8 jaar makkelijker hun groente binnen
Een grote groenteproducent ontwikkelde een slim bord dat kinderen helpt meer broccoli, erwtjes en witlof te eten. In het bord zijn vijf trucjes verwerkt. -
‘Bijna driekwart van de afvallers geeft supermarkt de schuld als het niet lukt’
Het nieuwe jaar is van start gegaan en 25 procent van de Nederlanders geeft aan coronakilo's met zich mee te dragen. Genoeg reden om weer te starten met een gezonde levensstijl. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat dit echter lastig kan zijn door alle ongezonde verleidingen en onduidelijke etiketten in de supermarkt.