Wat Eten We Vandaag: Haricots-vertssalade met knapperige ham
Deze salade van haricots verts, ook wel bekend als de chique versie van sperziebonen, is ideaal als lunch, bijgerecht of lichte avondmaaltijd. Door de haricots verts kort te koken blijven ze lekker crunchy, heerlijk in combinatie met de knapperig gebakken rauwe ham.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: Vlees
Ingrediënten:
- 400 gr haricots verts
- Snufje zout
- 20 gr pijnboompitten
- 4 plakken rauwe ham
- 8 rode radijsjes
- 100 gr cherrytomaten
- 50 gr gemengde sla
- 1 el kappertjes
- 1 ciabatta
- 1 el ongezouten roomboter
- 1 teentje knoflook, geperst
- ½ tak verse rozemarijn, fijngesneden
- ½ citroen
- 70 gr Griekse yoghurt, 10% vet
- 1 tl extra vergine olijfolie
- 20 gr blauwe kaas
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
Koken & Eten
Zelf koekjes bakken is zo moeilijk niet: begin eens met deze zandkoekjes of spritsen
Kijk jij ook graag Heel Holland bakt, net als 2,8 miljoen andere Nederlanders, maar kun je nog geen cake bakken? Probeer dan eens iets simpels. Zin om een keer zelf koekjes te bakken? Twee experts geven tips over hoe je koekjesdeeg moet maken en zelf de lekkerste koekjes bakt. -
Koken & Eten
Besparen in de keuken: als je je vaatwasser zo gebruikt, bespaar je 45 euro per jaar
Met de huidige prijzen voor gas en elektriciteit (ook met het prijsplafond) letten we graag extra op ons verbruik. Waarop kun je besparen in de keuken? Tv-kok Yvette van Boven en energiebesparingsexpert Marlon Mintjes geven tips. -
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen.
-
Wat Eten We Vandaag: Zelfgemaakte pasteitjes met kipragout
Knapperig bladerdeeg gevuld met een romige ragout van kip en champignons: daar bestaan deze heerlijke pasteitjes uit. Maak een volwaardige maaltijd voor 2 personen of serveer één pasteitje per persoon als voorgerecht of bij de borrel. -
-
-
Koken & Eten
Liefhebber Eke proefde duizenden snacks en selecteerde de zes gekste combinaties
Hou jij van gekke combinaties als je iets lekkers smikkelt? Brood met chips of mandarijnen met mosterd? Eke Bosman test al jaren snacks in ons land en koos voor deze site snacks die bizar klinken maar vaak verrassend lekker zijn. -
Wat Eten We Vandaag: Bananenbrownie met walnoten
Fan van brownies? Deze gezondere variant wordt gemaakt op basis van banaan en bevat geen bloem. Deze bananenbrownie is heerlijk smeuïg, rijk van smaak en heeft een lekkere bite dankzij de stukjes walnoot.