Wat Eten We Vandaag: Hartige babka met ham en kruiden
Babka, dat ook ‘Oma’ in het Pools betekent, is een Joods vlechtbrood dat oorspronkelijk uit Oost-Europa komt. Vaak wordt de babka met allerlei lekkere zoete smaken gemaakt zoals chocolade of kaneel, en deze hartige variant is ook een groot succes.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 35 minuten (+ 2 uur en 10 minuten wachttijd)
Aantal porties: 12
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 150 ml melk
- 7 gr gist
- ½ tl suiker
- 450 gr bloem
- 1 tl zout
- 50 gr boter
- 2 eieren
- 2 el zonnebloemolie
- 75 gr verse spinazie
- 15 takjes tijm
- 8 blaadjes salie
- 2 takjes rozemarijn
- 150 gr ricotta
- 80 gr serranoham
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Catalaanse spinazietaart
-
Wat Eten We Vandaag: Haverwafels met gebakken appeltjes
Deze haverwafels met gebakken appeltjes en kaneel zorgen voor een perfecte start van de dag. De wafels zijn voedzaam door de havermoutvlokken en krijgen een zoete smaak door de appelmoes in het beslag. Liever suikervrij? Ga dan voor een fruitcompote in plaats van appelmoes. -
PREMIUMMet video1
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel? -
PREMIUMVoor jou getest
Zeven blenders getest: ‘Bij deze heb ik de neiging het deksel voor de zekerheid vast te houden’
Een blender is een alleskunner. Hij perst fruit, hakt groente, maakt beslag en crusht ijsklontjes. Zeven blenders moeten aan de bak voor een smoothie en ijsblokjes. -
PREMIUMwijnkenner
Verdejo is populaire wijn: Harold Hamersma zet de 10 lekkerste voor je op een rij
De Spaanse wijnindustrie was tot zo’n vijftig jaar geleden nog een rood bolwerk. Maar inmiddels is verdejo niet meer weg te denken uit de schappen. Nederland is dol op deze frisse witte wijn en is zelfs de grootste buitenlandse afnemer. Dit zijn de lekkerste volgens wijnkenner Harold Hamersma.
-
PREMIUM20
Allerlaatste dag voor de acceptgiro. Maar je hoeft niet, zoals velen denken, per se online te bankieren
-
-
-
PREMIUM13
Drukte bij de energievergelijkingssites: vast contract afsluiten of toch nog even wachten?
Drukte bij de energievergelijkingssites. Vandaag is de laatste dag dat je onder gunstige voorwaarden een vast contract kunt afsluiten. Vanaf morgen geldt de hogere opzegboete. Twee experts geven advies wat nu verstandig is om te doen: nog even wachten of toch een contract afsluiten? -
PREMIUM'Smaakmakers'
Water met poeder of siroop onschuldig? ‘Je krijgt zo 5 klontjes suiker binnen’
Wie moeite heeft om elke dag voldoende water te drinken, stuitte ongetwijfeld al op smaakpoeders, fruitsiropen of drinkflessen met geurpods. De hashtag ‘WaterTok’ heeft momenteel meer dan 160 miljoen views en verzamelt inspiratie voor water met smaakjes zoals framboos of kokosnoot. Van Qallo tot AirUp: welke ‘smaakmakers’ kunnen écht een gezonde keuze zijn? En van welke blijf je liefst ver weg? Diëtiste Helen Schroé legt uit.