Wat Eten We Vandaag: Hartige churros met kaasdip
Wist je dat churros eigenlijk ontbijt is? Spanjaarden eten het ’s ochtends vóór werk, samen met een kop koffie of chocolademelk. Wij delen een hartige variant.
Tussendoortje
4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 225 ml water
- 45 g boter
- snuf zout
- 120 g bloem
- 60 g maismeel
- 2 eieren
- olie om te frituren
- 2 el belegen geraspte kaas
- 2 rode pepers
- 25 g ongezouten boter
- 2 el bloem
- 300 ml halfvolle melk
- 150 g belegen kaas geraspt
- 1 el grove Zaanse mosterd
- 3 el fijngehakte bieslook
- peper en zout
Benodigdheden
garde, spuitzak met stervormige spuitmond, pan om in te frituren
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMMet video
Statiegeld op blikjes, zo krijg je je geld terug
Na de kleine plastic flesjes zijn nu de blikjes aan de beurt. Vanaf deze week betaal je daar ook 15 cent statiegeld voor. Maar waar is dat goed voor en ook niet onbelangrijk: hoe krijg je je centjes weer terug? -
22
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties. -
Wat Eten We Vandaag: Zoete-aardappelstamppot met prei en spekjes
Het is nog even winter, dus een stamppot moet natuurlijk op het menu staan. Deze stamppot met zoete aardappels in plaats van gewone aardappels is kleurrijk én lekker. -
PREMIUM12
In dit restaurant gaat het er compleet anders aan toe: ossentong en vissengraten op menu
Geen biefstuk, maar een ossentong. En geen simpele ketchup, maar een sausje gemaakt van vissengraat. Bij restaurant Kom Eten in Hoogmade gaat het er op de Kop tot staart-avond nét iets anders aan toe dan in de meeste keukens.Hoogmade -
PREMIUM
Als vleesliefhebber meedoen aan vleesloze week: ‘Voorzichtig vertel ik het mijn slager’
Het lijkt de baas wel een leuk idee. Vleesverslaafde verslaggever doet mee met de Nationale week zonder vlees & zuivel en brengt daarvan dagelijks verslag uit. Maar waarom hij?Breda
-
PREMIUMVoor jou geproefd
Zo smaakt koffie van de lekkerste koffiebonen uit de supermarkt: 'zoet en kruidig met weinig bitters’
Echte koffieleuten willen graag het onderste uit de kan. De bonen moeten ‘eerlijk’ geplukt zijn, perfect gebrand en versgemalen. Koffiebonen onder het mes. -
-
-
PREMIUM
Met deze bomen heb je snel een koeler terras
De beste remedie tegen een hete zomer? Onze tuinexpert Laurence Machiels weet raad: plant nu nog bomen! Afhankelijk van de grootte van je tuin, legt ze uit welke bomen het best tot hun recht komen en welke genoeg (maar ook niet te veel) schaduw geven. ,,Strooi een mulchlaag van compost of bladaarde onder de boom, dat houdt de verdamping tegen.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Zalm in romige saus met tagliatelle
Heb jij het goede voornemen om meer vis te eten? Probeer dit simpel pastagerecht met zalm in roomsaus. Heerlijk om een lange dag mee af te sluiten.