Wat Eten We Vandaag: Indische makreel met witte rijst en komkommersalade

Indische makreel, of ikan pepesan voor de échte kenners. We bereiden hem volgens traditioneel recept in bananenblad met behulp van een stoommand. 

Hoofdgerecht: vis
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten

Boemboe (kruidenmengsel)
- 7 sjalotten
- 6 rode pepers
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm verse kurkuma (geelwortel)
- 6 cm gember
- 4 cm laos
- ½ limoen
- 40 g suiker
- zout en peper
- 4 verse makrelen
- 8 blaadjes djeruk purut (limoenblad)
- bananenblad

Optioneel:
Zuur

- ½ limoen
- 1 rode peper
- 1 el korianderzaad
- 1 el kurkuma
- 3 blaadjes djeruk perut (limoenblad)
- 100 ml azijn
- 100 ml water
- 20 g suiker
- 1 komkommer
- ½ limoen

Benodigdheden
Stoommand, grote pan, snijplanken, messen, rijstkoker, vijzel

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Selamat makan!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Indische makreel © 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.