Wat Eten We Vandaag: Indische makreel met witte rijst en komkommersalade
Indische makreel, of ikan pepesan voor de échte kenners. We bereiden hem volgens traditioneel recept in bananenblad met behulp van een stoommand.
Delen per e-mail
Hoofdgerecht: vis
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Boemboe (kruidenmengsel)
- 7 sjalotten
- 6 rode pepers
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm verse kurkuma (geelwortel)
- 6 cm gember
- 4 cm laos
- ½ limoen
- 40 g suiker
- zout en peper
- 4 verse makrelen
- 8 blaadjes djeruk purut (limoenblad)
- bananenblad
Optioneel:
Zuur
- ½ limoen
- 1 rode peper
- 1 el korianderzaad
- 1 el kurkuma
- 3 blaadjes djeruk perut (limoenblad)
- 100 ml azijn
- 100 ml water
- 20 g suiker
- 1 komkommer
- ½ limoen
Benodigdheden
Stoommand, grote pan, snijplanken, messen, rijstkoker, vijzel
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Selamat makan!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde scampi met chimichurri
Met deze scampi's en tomaten uit de oven zet je een heerlijk zomers gerecht op tafel. Maak er een lekkere tapas avond van en geniet van de verse chimichurri. -
Snel een bammetje achter je bureau? Dit zijn de voordelen van een ‘echte’ lunch
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: de kantoorlunch. -
Begint je laptop vaak te blazen? Dit kan je eraan doen
Een laptop die gloeiend heet wordt of middenin een Zoom-gesprek begint te blazen is geen pretje. Onze techredacteur legt uit wat je daartegen kan doen en tipt enkele laptopkoelers. -
‘Vasten kan leiden tot een reset van lichaam én geest’
De ramadan gaat vandaag van start. In de periode van dinsdag 13 april tot woensdag 14 mei mogen volwassen moslims in de zogeheten ‘vastenmaand’ tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten en niet drinken. Is vasten goed of slecht voor je lichaam? -
PREMIUM
Het neusje van de zalm: hier eet je de duurste, maar beste sushi van de stad
Chef-kok Hiroaki Yamamoto (Yama) doet tijdens de lockdown goede zaken met zijn exclusieve sushi-boxen. Het kost wat, maar de kwaliteit is dan ook niet te vergelijken met sushi uit de supermarkt of een ‘all-you-can-eat’-restaurant. Hier haal je de beste sushi van de stad.
-
Wat Eten We Vandaag: Slavink en bloemkool
Met dit recept zet je een typisch Nederlands gerecht op tafel. Maak eens zelf je slavinkjes in plaats van ze mee te nemen uit de supermarkt. Met de vertrouwde aardappel, groente en vlees combinatie zit je altijd goed. -
PREMIUMVIDEO
Vasten is goed voor darmen en lever: ‘Sla de lunch voortaan over’
Vasten is goed voor de darmen en lever. Zo goed zelfs dat hoogleraar maag-, darm- en leverziekten Maikel Peppelenbosch aanraadt om de lunch voortaan over te slaan. ‘Door meer tijd tussen maaltijden te laten, wordt de darmflora beter en zit je lekkerder in je vel.’ -
De kant-en-klare dakkapel wordt alsmaar populairder, mede dankzij de coronacrisis
Wie met enige regelmaat in de auto zit, heeft ze misschien al eens voorbij zien rijden: vrachtwagens met kant-en-klare dakkapellen op de oplegger. Deze in de fabriek gemaakte dakkapellen zijn ideaal voor iedereen die binnen een dag meer licht en ruimte in huis wil.