Wat Eten We Vandaag: Jambalaya met chorizo en notenrijst
Jambalaya is een echte ‘one-pot wonder’ uit het zuiden van de Verenigde Staten. Dit pittige gerecht wordt doorgaans klaargemaakt met varkensvlees, groenten en rijst. Wij geven er een eigen twist aan met kipdijfiletreepjes en chorizo. De cajun kruidenmix en het paprikapoeder geven het daarnaast een lekkere kick.
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 400 gr kipdijfiletreepjes
- 125 gr chorizo, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 300 gr worteltjes, in schijfjes
- 2 rode paprika’s, in blokjes
- 1 prei, in halve ringen
- 275 gr notenrijst
- 1 el cajun kruidenmix
- 1 tl paprikapoeder
- 1 blik tomatenblokjes à 400 gr
- 500 ml kippenbouillon
- 10 gr peterselie, grof gehakt
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
Wat Eten We Vandaag: Watermeloensalade met gegrilde kip, munt en feta
Watermeloen is niet alleen lekker om op een zonnige zomerdag van te genieten. De vrucht is ook prima te verwerken in een frisse salade. In combinatie met gegrilde kip, munt, feta en peultjes komt de watermeloen heerlijk tot zijn recht. -
Wat Eten We Vandaag: Miniwraps met zoete aardappel en tempeh
Verwen jezelf eens met heerlijke miniwraps. Lekker als feestelijke lunch of diner. Hartstikke gezond en ideaal voor als je een dagje zonder vlees wil eten. -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk.
-
Koken & Eten
Voor in de vriezer of maak iemand anders blij: bij deze maaltijden maak je makkelijk een extra portie
Als je toch kookt, kun je net zo goed meteen wat meer maken zodat je die extra portie in je vriezer kunt stoppen. Of je maakt er iemand anders blij mee. -
-
-
PREMIUM12
In dit restaurant gaat het er compleet anders aan toe: ossentong en vissengraten op menu
Geen biefstuk, maar een ossentong. En geen simpele ketchup, maar een sausje gemaakt van vissengraat. Bij restaurant Kom Eten in Hoogmade gaat het er op de Kop tot staart-avond nét iets anders aan toe dan in de meeste keukens.Hoogmade -
PREMIUMKoken & Eten
Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?