Wat Eten We Vandaag: Japanse noedelsalade met mango en reuzengarnalen
Een fris en lichte salade uit het kookboek: ‘Van de saladebar’. Deze heerlijke garnalensalade kan als gemakkelijk doordeweeks hoofdgerecht fungeren, maar doet het ook lang niet slecht als voorgerecht bij een etentje.
Hoofdgerecht: schaal- en schelpdieren
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
Japanse noedelsalade
- 100 g eiernoedels
- 1 tl sesamolie
- 1 komkommer
- 1 mango
- 2 kropjes little gem
- zonnebloemolie
- 500 g rauwe reuzengarnalen (diepvries)
- 4 el maïzena
- 4 el furikake (Japans kruidenmengsel)
- 1 el zwart sesamzaad
Sesamsaus
- 1 teen knoflook
- 6 el tahin
- 2 el mirin
- 11⁄2 el Japanse sojasaus
- 2 tl suiker
- 1 tl sake (optioneel) zout
Benodigdheden
mandoline of kaasschaaf, wok
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Salade van gebakken tahoe en taugé in lichtpittige ketjapsaus
-
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
Hans de Vries (40) uit Amsterdam woont in een studio en is op sommige vlakken afhankelijk van zijn VvE. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
PREMIUM
Eet je maaltijden niet voor de tv, zegt deze arts: ‘Je lijf vergeet dat het aan het eten is’
Je neemt een hap, werpt een blik naar de tv. Je neemt nog een hap en voordat je het weet heb je je maaltijd weggewerkt. Verzadigd? Niet echt. Op lange termijn kan eten voor de tv zelfs overgewicht tot gevolg hebben. Edgar van Mil, kinderarts-endocrinoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis pleit daarom voor eten zonder (digitale) afleiding. -
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige. -
Wat Eten We Vandaag: Papaja-mangosalade met geroosterde zalm & crispy rijstvellen
Laat je bij deze frisse papaja-mangosalade niet afschrikken door de, voor Nederlandse begrippen, vaak onbekende ingrediënten. Deze haal je met gemak bij de lokale toko.
-
PREMIUM
Gemeente grijpt in bij fastfoodrestaurants: appel en water op het menu, maar wie koopt dat?
Rotterdam -
-
-
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
De zesde generatie van de Renault Espace heeft weinig gemeen met de praktische busjes van de eerste vier generaties. De multifunctionele indeling uit het verleden is verdwenen en soepele zescilinders maakten plaats voor haperende hybrides. -
PREMIUM
Bijna niemand kan de perfecte druiventros nog plukken: ‘Ambacht sterft uit’
Supermarktdruiven? Verschrikkelijk, vinden de weinige druivenkrenters die ons land nog kent. Een tros hoort ‘breed in de schouders te zijn en smal in de punt. Niet zo’n vormloze klont’. Maar er zijn nog maar héél weinig mensen die druiven perfect kunnen ‘krenten’. Om te voorkomen dat het aloude ambacht verdwijnt gaat de Volksuniversiteit cursussen aanbieden.Westland