Wat Eten We Vandaag: Kalkoen-stroganoff met peterseliecrostini
De traditionele stroganoffsaus is een echte klassieker uit de Russische keuken; een pittige saus die typisch geserveerd wordt bij rundvlees. Wij gaan voor een iets magerdere variant door het rood vlees te vervangen door kalkoenfilet. Een heerlijke peterseliecrostini erbij en je feestmaal is compleet!
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal porties: 4
Ingrediënten:
- 200 gr snoeptomaatjes
- 1 ui
- 2 rode paprika’s
- 50 gr augurken
- 250 gr kastanjechampignons
- 20 gr peterselie
- 600 gr kalkoenfilet, in blokjes
- Peper en zout
- 3 el olijfolie
- 125 ml zure room
- 1 blikje tomatenpuree à 70 gram
- 4 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl mosterd
- 125 ml water
- 1 teentje knoflook
- 100 gr roomboter, op kamertemperatuur
- 4 witte pistolets
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Surinaamse sardientjes in tomatensaus met zoetzure komkommer
Sardientjes in tomatensaus worden in Suriname vaak gegeten bij de rijst. Wij serveren hier lekkere zoetzure komkommerplakjes bij voor een frisse toets. Voor nóg meer smaak maak je de komkommerplakjes zelfs al een dagje eerder. -
PREMIUM
Koken & eten Met dit slimme bord krijgen kinderen tussen 4 en 8 jaar makkelijker hun groente binnen
Een grote groenteproducent ontwikkelde een slim bord dat kinderen helpt meer broccoli, erwtjes en witlof te eten. In het bord zijn vijf trucjes verwerkt. -
Wat Eten We Vandaag: Groene parelcouscous met halloumi
Op zoek naar een lekker vegetarisch recept dat ook nog een supermakkelijk te bereiden is? Dan is dit gerecht een echte aanrader. De parelcouscous wordt op smaak gebracht met tuinerwten en groene pesto. De couscous wordt geserveerd met halloumi, een kaas die zich perfect leent voor bakken of grillen. -
PREMIUM
Zo veranderen jouw arbeidsvoorwaarden in 2021
De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we meer dan ooit thuiswerken. Dat heeft óók gevolgen voor ons loonstrookje en de secundaire arbeidsvoorwaarden die werkgevers willen bieden. Wat verandert er in 2021? En wat voor invloed heb je daar als werknemer zelf op? -
De Haagse brouwketels van Kompaan worden flink opgestookt voor het goede doel
Bierliefhebbers steken samen met Kompaan de handen uit de mouwen voor het goede doel. De winst op barley wine (gerstewijn) met fruit van de Haagse brouwerij gaat volledig naar Stichting ALS.
-
eigen tuin eerst Tijd om de wilgen te knotten: zo doe je dat
Een geknotte boom ziet er prachtig uit. Als de grond niet bevroren is, kun je wilgen nu planten. En kortwieken. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt je op weg. -
Wat Eten We Vandaag: Rucolastamppot met Gruyère kaas
Deze rucola stamppot met een vleugje Gruyère kaas is een heerlijk gerecht voor koudere dagen. Perfect als je eens stamppot anders wil eten dan anders. De zoete peer combineert heel goed bij de Gruyèrekaas en de crunch van de walnoten maakt het helemaal af. -
Hamburgerbezorger gaat door het lint en krijgt ontslag: ‘Dit gedrag is absurd’
Een hamburgerbezorger die door het lint is gegaan tegen een man, is per direct ontslagen door zijn werkgever Burgerme. Op beelden op de bekende videowebsite Dumpert is te zien hoe de tierende bezorger in het centrum van Nijmegen de man hardhandig vastpakt, hem duwt en hard tegen hem schreeuwt.