Wat Eten We Vandaag: Kip-paprikaspiesen met mangosalsa
Mango, een zoet-aromatische steenvrucht die perfect gebruikt kan worden voor zoete én hartige toepassingen. Zo ook verwerkt in een salsa bij deze gegrilde kip-paprikaspiesen. Makkelijk te bereiden in de grillpan, maar nog lekkerder van de barbecue.
Bereidingstijd: 50 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 2 el sojasaus
- 5 el honing
- 3 el zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- sap en rasp van 1/2 limoen
- peper en zout
- 300 gr kipfiletblokjes
- 2 gele paprika’s
- 2 rode paprika’s
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 1 rode peper, fijngehakt
- 2 cm gember, geraspt
- 1 mango, geschild en in blokjes
- 100 ml water
- 10 gr koriander, fijngehakt
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
-
PREMIUM
Serieklager troggelt met zielige brief geld af van tientallen restaurants, KHN waarschuwt leden
Een beetje slijmen en dan ‘het varkenshaasje was wel heel droog’. Of: ‘Er zat een graatje in de zalm'. Bij tientallen horecazaken in de regio Tilburg werd zo door een serieklager naar compensatie gehengeld. En kreeg dat vaak ook. ,,Zo heb ik het nog nooit meegemaakt.”Tilburg -
Wat Eten We Vandaag: Aspergesoep met mascarpone en zalmsnippers
Asperge: de koningin onder de groenten en het ‘witte goud’ van eigen bodem. Wij wisten niet hoe snel we ons winkelmandje vol moesten laden. We verwerken de asperge graag in deze fluweelzachte aspergesoep, gegarneerd met zalmsnippers, gehakte bieslook en geraspte sinaasappelschil. -
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger. -
Wat Eten We Vandaag: Groene shakshuka met spinazie en munt
Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht dat haar oorsprong vindt in de Midden-Oosterse keuken. Dankzij bekende chefs als Yotam Ottolenghi is deze keuken de afgelopen jaren razend populair geworden. En dat is niet gek, want deze cuisine staat bekend om haar gerechten boordevol smaak. Groene shakshuka is zeker zo’n gerecht.
-
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
-
-
-
PREMIUM
‘Zonder sla is een maaltijd niet compleet’: probeer deze drie maaltijdsalades eens!
Niemand weet meer precies wanneer, maar ineens was hij daar: de maaltijdsalade. En qua dressings maken chef-koks zich er niet meer met een jantje-van-leiden van af. -
PREMIUM
Cybille (46) deelt haar ultieme tips voor gezond én goedkoop koken: ‘Eten brengt mensen samen’
Hoe tover je voor twee euro per persoon een gezonde, lekkere én duurzame maaltijd op tafel? Cybille Latour (46) leert het vrouwen die weinig budget hebben. ,,Het zijn simpele maar effectieve trucjes. Mij geeft het voldoening om deze kennis weer over te dragen op anderen.”Utrecht