Volledig scherm
Klassieke spaghetti vongole © Shutterstock

Wat Eten We Vandaag: Klassieke spaghetti vongole

Vongolen, of venusschelpen, vormen de perfecte  vulling voor een licht pastagerecht. Vongolen koop je bij de visboer of supermarkt. De bijpassende saus maken we op basis van witte wijn, tomaat en peterselie. 

Hoofdgerecht: schaal- en schelpdieren
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 300 g spaghetti
- olijfolie
- 500 g vongole
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 bosje bladpeterselie
- 75 ml witte wijn
- 75 g gedroogde tomaten
- 75 g rucola

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.