Wat Eten We Vandaag: Knapperige deegpakketjes met erwten-ricottavulling
Wist je dat dit recept is gebaseerd op Pastizzi? Dit knapperige gevulde deeghapje wordt veel gegeten in Malta. Ze zijn er in veel verschillende smaken te vinden, maar wij kiezen voor een vulling van doperwten en ricotta. Heerlijk in combinatie met de frisse yoghurt-muntdip.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal porties: 12
Categorie: Lunch
Ingrediënten:
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 el olie
- 90 gr diepvrieserwten, ontdooid
- Peper en zout
- 50 ml water
- 1 rol vers hartige taartdeeg
- 4 takjes verse munt
- 2 eieren
- 25 gr Parmezaanse kaas
- 125 gr ricotta kaas
- 100 ml Griekse yoghurt
- 1,5 el mayonaise
- 0,5 tl knoflookpoeder
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
Wat Eten We Vandaag: Entrecote met bearnaisesaus en zoete aardappelfriet
Bearnaisesaus, vernoemd naar Béarn, een streek in het zuiden van Frankrijk, is een echte klassieker. De romige saus met een anijsachtige smaak gaat perfect samen met een stukje vlees zoals entrecote. De saus zelf maken kost tijd, maar is absoluut de moeite waard. -
Wat Eten We Vandaag: Vegan kapsalon met oesterzwamshoarma
Kapsalon, je hebt er ongetwijfeld al eens van gehoord. Dit heerlijke gerecht bestaat uit frietjes bedekt met shoarma, salade en gesmolten kaas. Wij maken een veganistische variant met shoarma van oesterzwammen met een zelfgemaakte kruidenmix, zoete aardappelfriet en plantaardige kaas. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
PREMIUMMet poll238
Gaat gebakje op de werkvloer in de ban? ‘Net zo schadelijk als meeroken’
Sympathiek om taart te trakteren op kantoor als je jarig bent? Niet dus! Dat is net zo schadelijk als collega’s passief mee laten roken. Want je zet mensen aan tot het eten van schadelijke zoetigheid. Dat stelt professor Susan Jebb, voorzitter van de Britse evenknie van het Voedingscentrum.
-
Koken & Eten
Waarom je je pot pindakaas het best op zijn kop bewaart
Pindakaas past binnen een gezond voedingspatroon en mag je dagelijks eten. Let er wel op dat je de juiste pindakaas kiest. Vandaag vieren we de dag van de pindakaas. -
-
-
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
PREMIUMVoor jou geproefd15
De lekkerste alcoholvrije IPA is er eentje met ballen
IPA is mega populair. Maar wat blijft over van dit hoppige bier als de alcohol er uit is? Drie kenners nemen een blinde proef op de som.