Wat Eten We Vandaag: Koe lo yuk met ananas en witte rijst

In de categorie ‘gerechten die we altijd afhalen maar beter zelf kunnen maken’ vandaag: Koe lo yuk. Dit oorspronkelijk Kantonees gerecht wordt bereid op basis van varkensvlees en een zoet-zure saus. 

Hoofdgerecht: vis
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 300 g witte rijst
- 400 g halskarbonade
- 2 el zoete sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 1/2 el gemberpoeder
- zout
- zonnebloemolie
- 60 g maizena (optioneel: gebruik een mengsel van 4 el maizena + 4 el bloem)
- 1 ui
- 1 groene paprika
- 1 teen knoflook
- 1 ananas
- 200 ml kant-en-klare zoetzure woksaus

Optioneel, voor zelfgemaakte zoetzure saus:
- 1 teen knoflook
- zonnebloemolie
- 100 ml ketchup
- 100 ml rijstazijn
- 1/2 el gemberpoeder
- 50 g suiker
- 2-3 el gembersiroop
- 100 ml kippenbouillon
- 30 g maizena

Benodigdheden
Pan voor rijst, mes, schaal, evt. frituurpan, wok, schuimspaan

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Koe Lo Yuk © 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.