Wat Eten We Vandaag: Köfte kebab met yoghurtsaus
Albert HeijnDit bekende fastfoodgerecht maak je gewoon lekker zelf thuis. Zo is-ie nog gezond ook.
Delen per e-mail
Bereidingsduur: 30 minuten
Aantal personen: 4
Dit recept is verzorgd door Albert Heijn
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 15 g verse peterselie
- 2 tl ras el hanout
- 400 g mager rundergehakt
- 1 el milde olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 170 g Griekse yoghurt 0%
- 1 komkommer
- 370 ml Kesbeke natriumarme augurken
- 4 volkorenpita’s
Bereiding
Snipper de sjalotten. Snijd de peterselie fijn. Meng de sjalot, de helft van de peterselie en ras el hanout door het gehakt. Vorm hier met vochtige handen worstjes van. Rijg aan elke prikker of spies 2 worstjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de spiesen in 10 min. gaar en bruin.
Snijd ondertussen de knoflook. Meng met de rest van de peterselie door de yoghurt. Breng op smaak met peper. Snijd de komkommer en de augurken in plakjes. Meng -per 4 personen- met 1 el van het augurkenvocht. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster. Serveer de spiesen met de broodjes, de komkommersalade en de saus.
Prijs p.p.: €2,12
Eet smakelijk!
Prijsfavorieten van Albert Heijn: producten van topkwaliteit met een altijd lage prijs. Je herkent ze aan het blauwe duimpje.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.