Wat Eten We Vandaag: Krokante kip met gegrilde zoete aardappel
Maak zelf deze heerlijke krokante kip met cornflakes. In plaats van deze te frituren, bereid je de kip in de oven. Samen met gegrilde zoete aardappel, een frisse komkommersalade en een zelfgemaakte knoflooksaus zet je een lekkere maaltijd op tafel.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 150 gr cornflakes
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 ei
- 50 gr bloem
- 400 gr kipfilethaasjes
- Peper en zout
- 3 grote zoete aardappels
- 2 el olijfolie
- 1 komkommer
- 3 takjes dille, fijngehakt
- Sap van een halve citroen
- 2 el mayonaise
- 1 el Griekse yoghurt
- 2 tl olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 12 gr verse bieslook
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta met coquilles, erwtjes en citroen-dillesaus
De volle, maar zachte smaak van coquilles heeft weinig toevoeging nodig. In combinatie met pasta en een romige saus van citroen en dille is dit een smaakvolle én snelle maaltijd! De groene paprika, erwtjes en rucola zorgen voor kleur en vitaminen op je bord. -
PREMIUMKoken & Eten
Bij de sushischool van Rik kun je gratis leren sushi maken: ‘Je moet gewoon dingen uitproberen’
Je hebt mensen ‘die er wel van houden’ én mensen die helemaal gék zijn van sushi. Rik Keijzer uit Amersfoort behoort tot de laatste categorie. Maar ja, goedkoop is het niet. Daarom leerde hij tijdens de lockdowns zichzelf hét Japanse gerecht te maken. Die liefde deelt hij nu met de wereld via zijn School of Sushi. ‘Ik ga de wereld veroveren, geloof mij maar.’ -
Met video
M&M’s stopt met bekende figuurtjes uit tv-reclames na rel in VS
Snoepmerk M&M’s zegt te stoppen met de geanimeerde chocoladefiguurtjes uit zijn reclames vanwege ophef die er in de Verenigde Staten is ontstaan over de karakters. Met name de rechtse nieuws- en opiniezender Fox News noemde het merk ‘woke’. -
PREMIUMKoken & Eten
Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat? -
Wat Eten We Vandaag: Bapao met gehakt en gember
Liefhebbers van de Oosterse keuken hebben het ongetwijfeld wel eens gegeten: bapao. De zachte broodjes zijn gemakkelijk zelf te maken met bapaobloem, verkrijgbaar bij de toko. In dit recept vullen we de broodjes met de verrassende combinatie van gehakt en gember.
-
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd. -
-
-
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
Getest: dit is de beste wasdroogcombinatie
Wat is de beste wasdroogcombinatie? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.