Wat Eten We Vandaag: Kruidige pulled pork taco’s
Deze taco’s zijn geïnspireerd door het Mexicaanse gerecht Cochinita Pibil. Het vlees wordt gekruid in een smaakvol mengsel met onder andere de specerij annatto. Annatto is zeer geliefd in Latijns-Amerika en zorgt voor een uitgesproken smaak.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten + 4 uur wachttijd
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten ingelegde uien:
- 2 rode uien
- 100 ml azijn
- 100 ml water
- 1 el suiker
Ingrediënten kruidige pulled pork taco’s:
- 65 gr annatto
- 2 tl komijnzaad
- ½ tl kruidnagel
- ½ tl peperkorrels
- ½ tl anijszaad
- 1 tl zout
- 130 gr sinaasappelsap
- 20 ml tequila
- 100 gr witte azijn
- 2 hete pepers
- 5 citroenen
- 600 gr schouderkarbonade
- 4 kleine wraps
- 4 el crème fraîche
- 2 el verse koriander
Keukenbenodigdheden:
- Weckpot
- Vijzel
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Beter Eten
Chocolade is niet gezond en dat ligt niet alleen aan de zware metalen die er soms in zitten
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Deze week: Amerikaanse onderzoekers troffen zware metalen aan in chocolade die ook in Nederland wordt verkocht. Niet goed, maar er zijn belangrijkere redenen om niet te veel chocolade te eten. -
12
Slaperig gevoel na het drinken van koffie, hoe komt dat?
Koffie staat bekend als hét middel om je ’s ochtends een serieuze energieboost te geven. Heel wat mensen hebben daarentegen ook het gevoel dat het drankje overdag voor een dip kan zorgen. Hoe kan dat? En wat kan je doen om het te voorkomen? Neuroloog Annick Verstappen legt het uit. -
PREMIUM
Bijna niemand kan de perfecte druiventros nog plukken: ‘Ambacht sterft uit’
Supermarktdruiven? Verschrikkelijk, vinden de weinige druivenkrenters die ons land nog kent. Een tros hoort ‘breed in de schouders te zijn en smal in de punt. Niet zo’n vormloze klont’. Maar er zijn nog maar héél weinig mensen die druiven perfect kunnen ‘krenten’. Om te voorkomen dat het aloude ambacht verdwijnt gaat de Volksuniversiteit cursussen aanbieden.Westland -
PREMIUM2
Open Huizen Dag: zo prik je door de verkooptrucjes heen
Wil je meerdere huizen die in de buurt te koop staan bekijken? Dat kan op 1 april tijdens de Open Huizen Dag van NVM. Met de tips van Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis ga je goed voorbereid op huizenjacht. -
Wat Eten We Vandaag: Mangokip met kokosrijst
Mango en kokos is een combinatie die niet alleen goed werkt in zoete gerechten, het is ook absoluut het proberen waard als avondmaaltijd! In dit gerecht serveren we heerlijke mangokip met kokosrijst.
-
Wat Eten We Vandaag: Bao buns met vegetarische rendang
In dit gerecht geven wij een vegetarische twist aan bao buns rendang. Het vlees is vervangen door pulled oats met allerlei lekkere smaakmakers, waardoor het gerecht ook nog eens snel klaar is. De gestoomde broodjes maak je niet zelf, maar haal je bij de toko. -
-
-
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg. -
PREMIUM
‘Ga niet met de hogedrukspuit over het terras met groene aanslag’
Last van algen op tegels, schutting en bloempotten in de tuin? Wacht even met de hogedrukspuit, zegt hovenier Bert Moelee van De Tuinexpert. Hij heeft een betere oplossing.