Wat Eten We Vandaag: Kruidnoten met karamel-zeezout en chocolade

Het is sinterklaas! Dat betekent dat we eigen chocoladekruidnoten met karamel-zeezout gaan bakken. Tip: maak het deeg 1 à2 dagen van tevoren, dan kunnen de smaken goed intrekken, daar worden de kruidnoten alleen maar smakelijker van.

Bakken
Aantal stuks: 24
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

Kruidnoten
- 5 g speculaaskruiden
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 150 g bloem
- 5 g bakpoeder
- 2 g zout
- 75 g zachte roomboter
- 70 g lichtbruine basterdsuiker
- 25 g stroop
- 1 el melk

Karamel-zeezout
- 75 g suiker
- 30 ml water
- 1 tl zeezoutvlokken

- 400 g pure chocolade

Benodigdheden
Keukenmachine, plasticfolie, bakpapier, afkoelrek

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Kruidnoten met karamel-zeezout en chocolade © 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.