Wat Eten We Vandaag: Lichtpittige spareribs in sinaasappelsaus
De spareribs zijn een knipoog naar de Balinese keuken. Voor de liefhebbers: de spareribs kunnen ook op de barbecue bereid worden. Zorg wel dan wel voor een langzame garing.
Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediënten
Boemboe Bali spareribs
- 4 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode pepers
- 4 kemirinoten
- 4 cm djahé, verse gemberwortel
- 2 spareribs
- 100 ml ketjap medja
Sinaasappel-tamarindesaus
- 2 uien
- zonnebloemolie
- 1 steranijs
- 1 el tamarindepasta
- 500 ml sinaasappelsap
Benodigdheden
vijzel, rasp
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Getest: Dit is de beste halfautomatische espressomachine
Wat is de beste pistonkoffiemachine? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde hete kip
Op zaterdag pakken we uit! Dat doen we met deze Indische hele gegrilde kip. De Ajam pangang pedis gril je in 30 minuten gaar op het ovenrek. Tip: serveer met gekookte rijst en groente. -
PREMIUM
Insecten op het menu: ‘Ik gooi weleens krekelballetjes in de oven als borrelhap. Net een bitterbal’
Ze worden het voedsel van de toekomst genoemd, maar we lopen nog niet echt warm voor een gebakken eitje met meelwormen of salade met gefrituurde sprinkhaan. Toch kunnen we er maar beter aan wennen. -
Met deze tool zie jij op welke toeslag of welk potje geld je recht hebt
Zorgtoeslag, huurtoeslag, bijzondere bijstand. Er zijn veel potjes met geld maar mensen weten ze vaak niet te vinden. Om die reden lanceren schuldhulporganisaties Geldfit en VoorzieningenWijzer nu een online Potjes-check. Zo kun je zelf raadplegen op welke voorzieningen je recht hebt. -
PREMIUMhuisarts vertelt
‘Vroeger keken we ’s avonds samen naar Disney+, maar nu wil ze niet meer’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. Deze week behandelt hij een patiënt met ernstige buikklachten.
-
Wat Eten We Vandaag: Papaja-mangosalade met geroosterde zalm & crispy rijstvellen
Laat je bij deze frisse papaja-mangosalade niet afschrikken door de, voor Nederlandse begrippen, vaak onbekende ingrediënten. Deze haal je met gemak bij de lokale toko. -
-
-
PREMIUM
Huis vol ongebruikte aankopen? Zo voorkom je nutteloze uitgaven
Weinig geld hebben en toch flink uitgeven. Sommige mensen hebben een gat in hun hand. Waarom is het voor hen zo moeilijk om financieel pas op de plaats te maken? -
PREMIUMmet video
Nelson (32) uit Wierden is chef-kok bij De Librije: ‘Mijn dochtertje eet thuis liever de pasta pesto van mama’
Na de middelbare school wist Nelson Tanate (32) uit Wierden niet wat hij wilde worden. Hij had een bijbaantje in een restaurant en koos daarom, zonder te diep na te denken, voor de horecaopleiding aan het ROC van Twente in Almelo. Een goede keus? Zonder meer, want jaren later werkt Tanate als chef-kok bij De Librije in Zwolle.Zwolle, Wierden, Borne, Almelo