Volledig scherm
Lichtpittige spareribs in sinaasappelsaus © Zoals alleen oma dat kan

Wat Eten We Vandaag: Lichtpittige spareribs in sinaasappelsaus

De spareribs zijn een knipoog naar de Balinese keuken. Voor de liefhebbers: de spareribs kunnen ook op de barbecue bereid worden. Zorg wel dan wel voor een langzame garing. 

Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten

Boemboe Bali spareribs
- 4 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode pepers
- 4 kemirinoten
- 4 cm djahé, verse gemberwortel
- 2 spareribs
- 100 ml ketjap medja

Sinaasappel-tamarindesaus
- 2 uien
- zonnebloemolie
- 1 steranijs
- 1 el tamarindepasta
- 500 ml sinaasappelsap

Benodigdheden
vijzel, rasp

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.