Wat Eten We Vandaag: Limburgs zuurvlees met frietjes
Limburgs zuurvlees is een streekgerecht dat lijkt op stoofvlees en hachee. De smaak is zoet, ondanks dat het vlees wordt gemarineerd in azijn. Dat komt door de toevoegingen van stroop en peperkoek. Dit vlees is heerlijk in combinatie met frietjes.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 50 minuten (+ 2 uur wachttijd)
Aantal porties: 4
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 50 gr ongezouten roomboter
- 1 el olie
- 1 kg runderpoulet
- 500 ml kokend water
- 500 ml azijn
- 3 laurierblaadjes
- 5 kruidnagels
- 130 gr ontbijtkoek
- 3 el appelstroop
- 1 kg friet
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
17
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
-
Prijs eieren in jaar tijd ruim een kwart omhoog, en ook buiten Nederland stijgen de prijzen fors
Wie voor Pasen een extra doosje eieren van het schap pakt, moet flink de portemonnee trekken. Eieren zijn de laatste tijd alleen maar duurder geworden. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren Nederlanders in februari ruim 26 procent meer kwijt voor eieren dan een jaar eerder. -
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
Huilen, janken, wenen, snikken en snotteren. Niks fijner dan ongecontroleerd de tranen laten stromen. Maar wat is nu de precieze functie van al die tranen? En waarom huilt de ene persoon al bij een tv-commercial en kan de ander geen traan laten op een begrafenis? Hoogleraar Ad Vingerhoets: ,,Het hormoon testosteron maakt het moeilijker om te huilen.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Pittige pepperonipizza
Pepperoni is een scherpe variant van salami. Deze pizza is komen overwaaien uit de Verenigde Staten en is dus geen echte Italiaanse klassieker. De pizza is gemaakt met een gemakkelijke, pittige tomatensaus van chilivlokken en tomatenblokjes en is naast pepperoni belegd met bimi en romige mozzarella. -
PREMIUM
‘Voor mij valt vooral het leven zonder zuivel vies tegen, zoek maar eens iets lekkers bij de koffie’
Vleesverslaafde verslaggever John Bas doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Geen dierlijke producten, dus. Hoe bevalt dat? Aflevering 3: goed te doen.
-
Wat Eten We Vandaag: Pasteitje met Thaise kip, taugé en mango
-
-
-
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Amsterdams restaurant sluit kort na krijgen Michelinster
Het Amsterdamse restaurant Vanderveen, dat vorige maand voor het eerst een Michelinster kreeg, gaat sluiten. Volgens eigenaar Thijs Koster hebben onder meer problemen door de coronaperiode ervoor gezorgd dat het restaurant dicht moet.