Wat Eten We Vandaag: Limoen-kokosrepen
Deze repen zien er heerlijk uit en kun je zelf maken. Je moet wel even geduld hebben, want tussendoor moet de vulling 40 minuten in de vriezer, maar in die tijd kun je genoeg andere dingen doen, zoals de krant lezen. Een mooie bijkomstigheid van deze repen; ze bevatten geen geraffineerde suikers.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Aantal porties: 8 stuks
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 150 gr cashewnoten
- 120 ml kokosmelk
- 50 gr kokosrasp
- 1 tl honing
- ½ tl vanille extract
- 1,5 el plantaardige boter
- 40 gr kokosolie
- 1 limoen (schil en sap)
- ½ citroen (sap)
- 2 el pure ahornsiroop
- 200 gr pure chocolade
Extra keukenbenodigdheden:
- bakblik
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & eten
Hebben we straks alleen nog keuze uit blauw (AH) of geel (Jumbo)?
Met de verkoop van tachtig Deen-winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt verdwijnt er weer een supermarktformule. In 2000 telde ons land nog 46 verschillende formules, twintig jaar later zijn het er nog 26. Is er nog bestaansrecht voor de kleinere supermarktketen of beperkt de keuze zich steeds meer tot blauw (AH) of geel (Jumbo)? -
PREMIUM
Voor de horecakanjers van Tikkie Bijzonder is de lockdown een vloek én een zegen
Ondanks de coronatijd is in Sliedrecht sinds twee maanden lunchroom Tikkie Bijzonder geopend. Het team bestaat uit mensen met een beperking, horecakanjers genoemd, en hun begeleiders. -
Janny van der Heijden onderzoekt de smaak van Nederland: wie eet nog de Hollandse pot?
Zes weken trekt Janny van der Heijden door het land om te achterhalen hoe Nederland eet. Vandaag eet ze de Hollandse pot en daar is zij dol op. Vooral vanwege één ingrediënt dat daarbij hoort: de aardappel. -
Wat Eten We Vandaag: Hartige wentelteefjes met pesto
Waarschijnlijk ben je al bekend met de zoete variant van wentelteefjes, maar heb je al een keer hartige wentelteefjes geprobeerd? In dit recept gebruiken we pesto en Italiaanse kruiden als hartige smaakmakers. -
PREMIUMKoken & eten
Zelf brood bakken met de kinderen: met deze tip van topbakker Toon kan het niet mislukken
Je eigen brood bakken is een goede manier om de kinderen bezig te houden als de zon het laat afweten. Wie het écht goed wil aanpakken, laat de dure broodbakmachines voor wat ze zijn, adviseert topbakker Toon De Klerck. Hij deelt zijn trucs en drie heerlijke recepten waarmee je thuis zelf aan de slag kunt.
-
Wat Eten We Vandaag: Spinaziesoep met een gepocheerd ei
Spinaziesoep: supermakkelijk te maken en onwijs lekker. In dit recept geven wij een verrassende twist aan de soep door deze te serveren met een gepocheerd ei en Griekse yoghurt. -
PREMIUM
Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’ -
eigen tuin eerst
‘Waarom staan de stadsparken niet vol met fruitbomen?’
Weg met die truttige sierboompjes in het stadsgroen. Plant appels, peren, druiven en kwetsen, adviseert tuingoeroe Romke van de Kaa.