Wat Eten We Vandaag: Makkelijke pizza met gerookte kip en gazpacho

Pizza, pizza, oooh - pizza! We laten zien hoe je een pizza met gerookte kip en gazpacho op basis van watermeloen makkelijk op tafel tovert. Perfect voor de maandagavond. 

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: vanaf 20 minuten

Ingrediënten

Gazpacho
700 g watermeloen
- 300 g tomaten
- 1 teen knoflook
- 2 sneetjes oud witbrood
- peper en zout
- 2-3 el sherryazijn
- ¼ bos basilicum
- scheut chili-olie

Pizza
200 g gerookte kipfilet
- 250 g ricotta
- 1 citroen
- 3 tomaten
- 4 libanese broden (flatbread)
- 200 g artisjokharten (pot of blik)
- 3/4 bos basilicum
- Scheut chili-olie
- zout en peper

Optioneel: flatbread
200 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 4 g zout
- 150 g yoghurt

Benodigdheden
Staafmixer of blender, evt. deegroller of rolstok, met bakpapier beklede bakplaat

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Makkelijke pizza en gazpacho © 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.