Wat Eten We Vandaag: Mangokip met kokosrijst
Mango en kokos is een combinatie die niet alleen goed werkt in zoete gerechten, het is ook absoluut het proberen waard als avondmaaltijd! In dit gerecht serveren we heerlijke mangokip met kokosrijst.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 4
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 300 gr basmatirijst
- 400 ml kokosmelk
- 140 ml water
- Snufje zout
- Snufje suiker
- 2 mango’s
- 1 rode peper
- 1 limoen
- 1,5 el ketjap manis
- 1,5 el vissaus
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl bruine suiker
- 1 rode ui
- 2 el olie
- 600 gr kipfiletblokjes
- 100 gr cashewnoten
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Imagoschade op de werkvloer: schuld bekennen of niet?
Na een leugen over de formatie heeft de reputatie van premier Rutte een flinke deuk opgelopen. Soortgelijke incidenten doen zich natuurlijk ook op het werk voor; iemand maakt een fout (klein of groot), liegt daarover en het komt uit. Hoe gaan we om met blunders, en moet je eigenlijk schuld bekennen? Experts vertellen. -
Wat Eten We Vandaag: Verse basilicum pappardelle
Heb je thuis wel eens pasta gemaakt? Met een pastamachine is dit helemaal niet moeilijk. In deze zelfgemaakte pappardelle is verse basilicum verwerkt. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar het is ook nog eens lekker. -
Koken & eten
Lekkerbek Richard Groenendijk bij Miljuschka: ‘Liever eten dan seks, geen twijfel mogelijk’
Richard Groenendijk is dol op lekker eten. Hij zou ook geen moment twijfelen als hij moest kiezen tussen nooit meer eten of nooit meer seks. ‘Dan maar nooit meer seks.’ Hij deelde zijn eetgeheimen met Miljuschka Witzenhausen voor haar podcast Eetgeheimen. -
Toch samen tijdens de lockdown: zo spreek je online af in virtual reality
Nu de lockdown zich nog langer uit lijkt te strekken, beginnen we de sociale uitjes steeds erger te missen. Een uitgelezen moment om in virtual reality te duiken, want met een vr-bril kun je elkaar toch ontmoeten, zonder risico op een coronabesmetting. -
Het is kaasfonduedag: zo maak je een heerlijke met vijf kazen
Met het koude weer is er bijna niets gezelliger dan met zijn allen rondom een pan kaasfondue zitten. Deze kaasfondue bevat wel vijf verschillende soorten kazen. Vandaag is er een extra goede reden om deze op tafel te zetten, want het is Dag van de kaasfondue!
-
PREMIUMKoken & eten
Jij wilt afvallen, maar je partner eet de hele tijd chips? Diëtiste geeft haar negen beste tips
Hoe moeilijk is gezond proberen te eten, als je partner niet meedoet? Voor veel mensen herkenbaar. De ene probeert gezond te eten, terwijl de ander ongezonde kost verorbert. Of de ene houdt van vlees en de ander wil plantaardig. Het kan frustraties opleveren, weet diëtiste Sanne Mouha. -
PREMIUM
Martijn (45) verdiende Michelinster op een Ierse klif, nu komt hij zijn kookkunsten vertonen in Gouda
Hij was in 2010 de eerste in Ierland die buiten Dublin een Michelinster kreeg. En hij stond achter de stoof voor gasten die soms het vliegtuig namen om te komen eten. Binnenkort bestiert de chef-kok hotel Relais & Chateaux Weeshuis Gouda. Zijn naam: Martijn Kajuiter (45). -
Wat Eten We Vandaag: Gepofte zoete aardappel met spek
Je kunt inmiddels al ontzettend veel recepten vinden waarin zoete aardappel wordt verwerkt. Maar heb je al wel eens gepofte zoete aardappel geprobeerd? Wij vullen deze heerlijke gepofte zoete aardappel met spek en Parmezaan-crème, een geweldige combinatie.