Volledig scherm
Matcha cheese cake © Shutterstock

Wat Eten We Vandaag: Matcha cheese cake

Mogen we één product noemen dat in 2019 dat we plots overal op het menu vonden dan is het matcha. Matcha is een van oorsprong Japans product gemaakt van vermalen groenetheebladeren. Wij maken er deze zondag een cheese cake van.

Bakken
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 20 minuten

Matcha cheese cake
140 g biscuits
- 80 g boter
- 140 ml heet water
- 10 g groene theepoeder
- 140 ml koud water
- 10 g gelatine
- 500 ml slagroom
- 450 g roomkaas
- 120 g suiker

Benodigdheden
bakpapier, springvorm van 24 cm doorsnede

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.