Volledig scherm
Mexicaanse gepofte zoete aardappel © 24Kitchen

Wat Eten We Vandaag: Mexicaanse gepofte zoete aardappel

Over potten en pannen op het fornuis hoef je je geen zorgen te maken met dit gerecht. Voor dit makkelijke vegetarische recept heb je enkel een oven nodig. 

Ingrediënten
- 4 grote zoete aardappelen
- 150 gr maiskorrels
- 150 gr kidneybonen
- 4 zongedroogde tomaten
- 1 rode ui
- 1 avocado
- ½ tl gemalen komijnzaad
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl zout
- 1 el jalapeno plakjes
- 1 el limoensap
- 4 el olijfolie
- 150 ml zure room

Extra nodig
Aluminiumfolie, bakplaat

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Was de zoete aardappels en droog af met een schone theedoek. Prik er gaatjes in met een vork en besprenkel met 3 el olijfolie. Smeer goed in zodat de hele schil is bedekt met een dun laagje olie. Pak iedere aardappel apart in met aluminiumfolie. Zorg ervoor dat de glimmende kant van de folie naar binnen wijst en de matte kant naar de buitenkant. (Op deze manier houdt de folie de warmte binnen en garen de aardappelen sneller.) Leg op een bakplaat in de oven en laat in 30 – 45 minuten zacht worden, afhankelijk van de grootte.

3. Snipper de ui en hak de zongedroogde tomaten fijn. Hak de koriander grof. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng in een kom de ui met de tomaten, koriander, mais, kidneybonen, avocado, komijnzaad, paprikapoeder, zout, het limoensap en 1 el olijfolie.

4. Haal de aardappelen uit de oven en pak uit. Vouw de folie om zodat de aardappel erin kan blijven liggen. Snijd open en vul met het groentemengsel, maak af met een lepel zure room. Garneer met de jalapeno plakjes.

Tip: je kunt hem zelfs vegan maken door de zure room te vervangen met soya- of kokosyoghurt.

Kijk voor meer recepten op 24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s van Koken&Eten: