Wat Eten We Vandaag: 'moink’-balls met mango-barbecuesaus
Moink-balls: ken jij ze al? Het woord moink staat voor de combinatie van rundergehakt en spek, ‘moo’ voor de koe en ‘oink’ voor het varken. De rundergehaktballetjes worden in ontbijtspek gewikkeld en op de barbecue bereid met eiken rooksnippers voor extra smaak.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal porties: 4 personen
Categorie: Vlees
Ingrediënten:
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olie
- 1 mango
- 2 tl worchestersaus
- 1 el HP saus
- 1 el appelazijn
- ½ tl chilivlokken
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 2 el tomatenketchup
- ½ bosje peterselie
- 1 takje rozemarijn
- 500 gr rundergehakt
- 1 ei
- 40 gr paneermeel
- 80 ml vloeibare slagroom
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl zout
- ½ tl vers gemalen zwarte peper
- 10 plakken gerookt ontbijtspek
- 1 el BBQ rub/kruiden
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Entrecote met bearnaisesaus en zoete aardappelfriet
Bearnaisesaus, vernoemd naar Béarn, een streek in het zuiden van Frankrijk, is een echte klassieker. De romige saus met een anijsachtige smaak gaat perfect samen met een stukje vlees zoals entrecote. De saus zelf maken kost tijd, maar is absoluut de moeite waard. -
Beter Eten
Waarom je nu even naar de dokter moet, zeker als je 50 plus bent en te dik
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op gebied van eten en drinken. Na alle zware kerstdiners, oliebollen en champagne kan ons cholesterol tot recordhoogte stijgen. Waarom we de risico’s volgens cardiologen niet mogen onderschatten en wat we kunnen eten om er iets aan te doen. -
Belasting terugkrijgen met de middelingsregeling: zo werkt het
In plaats van belasting betálen, belasting terugkrijgen. Dat kan (soms) door gebruik te maken van de middelingsregeling. Daarbij bereken je het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaar en betaal je vervolgens over het gemiddelde belasting. Hoe werkt dat en wat levert het op? -
Wat Eten We Vandaag: Vegan kapsalon met oesterzwamshoarma
Kapsalon, je hebt er ongetwijfeld al eens van gehoord. Dit heerlijke gerecht bestaat uit frietjes bedekt met shoarma, salade en gesmolten kaas. Wij maken een veganistische variant met shoarma van oesterzwammen met een zelfgemaakte kruidenmix, zoete aardappelfriet en plantaardige kaas. -
Koken & Eten
Oproep om frikpics te maken: ‘Het is een beetje ordinair, maar frikandel is dé Nederlandse streetfood’
Een oproep van de frituurbranche: of we massaal foto's van onze vleesstaven willen delen. Frikandellen, voor alle duidelijkheid. Frikpics.
-
Koken & Eten
Eten voor onder 2,50 euro: met deze 5 recepten lukt dat moeiteloos
Lekker koken zonder dat je geld meteen op is? Het kan. Eatertainment geeft vijf budgetgerechten die allemaal minder dan 2,50 euro kosten. -
-
-
Wat is de beste e-reader? En hoeveel kost zo’n digitale bibliotheek? Check hier dé aanraders van dit moment
Een e-reader is een must-have voor boekenwurmen die weinig ruimte hebben om veel boeken te stapelen. Ook qua duurzaamheid (papier- en energieverbruik) kan zo'n toestel tellen. Expert Eric van Ballegoie van technologiesite Tweakers onderwierp verschillende e-readers aan een vergelijkingstest en tipt drie modellen, per budget en type gebruiker. -
Energierekening
Mariëlle woont in een oude boerderij: ‘Als het buiten vriest, kan het in huis 12 graden worden’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Mariëlle van der Leest - Kieboom (68) uit Reek, Noord-Brabant.