Wat Eten We Vandaag: Okonomiyaki

Een hartige Japanse pannenkoek. De naam ‘Okonomi’ en ‘yaki’ betekenen vrij vertaald ‘gegrild zoals je het wilt’. Een heerlijk gerecht om te bereiden - zelfs wanneer je de naam niet kunt spreken. 

Ingrediënten

Dashi

- 1 vel kombu
- 5 el bonito flakes

Beslag

- 250 ml dashi
- 125 g bloem
- 1 ei
- 60 g Chinese yam
- 2 el roze ingelegde gember
- 250 g witte kool (ongeveer een kwart) 
- 3 stengels bosui
- zonnebloemolie 
- 100 g ontbijtspek

Garnering

- Tonkatsusaus
- Japanse mayonaise
- 4-6 el nori snippers
- 5 el gedroogde bonito flakes

Benodigdheden

(Kaas)schaaf of mandoline, rasp, koekenpan (28 cm)

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Okonomiyaki © 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.