Wat Eten We Vandaag: Oranje tompoucetaart
Deze oranje tompoucetaart met banketbakkersroom van sinaasappel is dé perfecte manier om Koningsdag te vieren. De sinaasappel zorgt voor een heerlijke frisse twist en het zelfgemaakte, oranje glazuur samen met een toefje slagroom is de finishing touch.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal porties: 8
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 8 plakken bladerdeeg
- 1 sinaasappel
- 4 eidooiers
- 115 gr suiker
- 40 gr bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- 400 ml melk
- 2 gelatineblaadjes
- 200 gr fondant (of kant-en-klaar gebaksglazuur)
- 3 drupjes gele kleurstof
- 1 drupje rode kleurstof
- 150 ml slagroom
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMVoor jou getest
Opmars van havermelk niet te stoppen: de winnaar is ‘verrassend’ en ‘echte doordrinker’
-
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
11
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie. -
Wat Eten We Vandaag: Bietentortilla’s met aardbeien, kwark en gepofte quinoa
Deze heerlijke bieten tortilla’s zijn in een handomdraai gemaakt en ideaal als ontbijt. De combinatie van aardbeien, kwark en gepofte quinoa zorgt voor een goed begin van je dag! -
Wat Eten We Vandaag: Cranberry ginger beer mocktail
Een mocktail is een cocktail zonder alcohol. Het woord is een samenvoeging van het Engelse ‘mock’ en ‘cocktail’. Mock betekent ‘niet echt’, maar toch is alles aan dit drankje écht lekker. Voeg wat ijs toe en geniet!
-
PREMIUM
Remt ontstekingen, helpt tegen misselijkheid en verlaagt cholesterol: shotje gember doet wonderen
-
-
-
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
Huilen, janken, wenen, snikken en snotteren. Niks fijner dan ongecontroleerd de tranen laten stromen. Maar wat is nu de precieze functie van al die tranen? En waarom huilt de ene persoon al bij een tv-commercial en kan de ander geen traan laten op een begrafenis? Hoogleraar Ad Vingerhoets: ,,Het hormoon testosteron maakt het moeilijker om te huilen.’’ -
Is versgeperst fruitsap even gezond als het stuk fruit op zich?
Iedereen drinkt weleens graag een glaasje versgeperst sinaasappelsap, misschien heb jij er op dit moment wel een klaarstaan voor deze zondag. Vaak is fruitsap ook het eerste waar we naar grijpen als we willen afvallen, maar is dat sap wel zo gezond als we denken? Voedingswetenschapper Jana Van Stappen van de Katholieke Universiteit in Leuven legt uit.