Wat Eten We Vandaag: Pad thai met garnalen en Thaise basilicum

Wie Thais zegt, zegt Pad Thai. De combinatie van zoet, zuur en umami maken het een geliefd recept in het land van de eeuwige glimlach. Vandaag brengen we Thaise streetfood naar jouw keuken. 

Ingrediënten

Vulling
200 gr gepelde rauwe garnalen
-  200 gr rijstnoedels
- arachideolie
- 2 teentjes knoflook
- 4 bosuien
- 2 eieren
- 3-4 el geroosterde pinda’s
- 100 g taugé
- 1⁄2 bos Thaise basilicum
- 1 limoen

Saus
2 el tamarindepasta
- 2 el vissaus
- 4 el bruine suiker
- 1 limoen

Garnering
1 limoen
- 1⁄2 bos thaise basilicum

Optioneel
Rode chilipeper
-  Gedroogde garnalen

Benodigdheden
Wok

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Pad Thai met garnalen © 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.