Wat Eten We Vandaag: Panzanella met basilicumolie en burrata

Deze klassieke Italiaanse salade van brood en tomaat speelt het voor elkaar om zowel fris en zomers als hartig te smaken. Een combinatie die we liever vandaag dan morgen uitproberen.

Ingrediënten
250 g oudere ciabatta olijfolie
- grof zeezout en peper 
- 1 gele paprika
- 1-2 tenen knoflook
- 2 rode uien
- 50 ml witte wijnazijn
- 60 g Parmezaanse kaas (stuk)
- 8 rijpe tomaten
- 4 el kappertjes
- 1 bos basilicum
- 180 g taggiasche olijven 
- 200 g burrata

Benodigdheden
Bakpapier, 2 bakplaten, staafmixer met kom

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Panzanella met basilicumolie en buratta © 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.