Volledig scherm
Papaja-mangosalade met geroosterde zalm & crispy rijstvellen © Miljuschka's Street Food Vietnam

Wat Eten We Vandaag: Papaja-mangosalade met geroosterde zalm & crispy rijstvellen

Laat je bij deze frisse papaja-mangosalade niet afschrikken door de, voor Nederlandse begrippen, vaak onbekende ingrediënten. Deze haal je met gemak bij de lokale toko. 

Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 60 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten

Papaja-mangosalade
300 g verse zalmfilet
- 8 el nuoc cham dipsaus*
- 1 groene papaja
- 1 mango
- 1⁄2 komkommer
- 2 lente-uien
- 4 shisoblaadjes of takjes Thaise basilicum
- handje munt
- handje koriander
- olie om in te bakken
- 4 kleine rijstvellen, evt. met sesamzaad zout
- 50 g geroosterde cashewnoten

Nuoc cham dipsaus
- 100 ml water
- 15 ml rijstazijn
- 30 g suiker
- 90 ml vissaus
- 45 ml limoensap
- 4 tenen knoflook, gepeld en geperst
- 2 chilipepers, in ringetjes

Benodigdheden
rasp

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.