Wat Eten We Vandaag: Pita kip ketjap met muntsaus
Gevulde pitabroodjes: een snelle én makkelijke maaltijd. De zoet gemarineerde kip in ketjap zorgt in combinatie met de frisse muntsaus voor een ware smaakexplosie. De zelfgemaakte marinade maak je met ingrediënten uit het keukenkastje, want deze heb je bijna altijd wel in huis.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: Vlees
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 kippendijfilets
- 3 el olijfolie
- 2 el ketjap
- 4 el honing
- 1 tl sambal
- 1 tl verse gember, gehakt
- 1 tl citroensap
- 2 grote volkoren pita broodjes
- Handje verse munt
- 4 el Griekse yoghurt
- Zout
- ½ komkommer
- Handje rucola
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
De cocktail van dit moment: espresso martini ‘met drie koffieboontjes, niet meer maar ook niet minder’
-
Dit betaal je aan tol voor een autovakantie naar Kroatië
Als je op vakantie gaat naar het zuiden, moet je rekening houden met tolwegen en -tunnels. De prijzen zijn de laatste jaren gestegen, maar hoe duur is het eigenlijk om bijvoorbeeld naar Kroatië te rijden? -
Oh nee toch geen 1 aprilgrap! Broodje ei met gesmolten chocolade echt uitgedeeld bij Subway
Dit moet een verlate 1 aprilgrap zijn, was de conclusie in Engeland toen Subway een sandwich aankondigde met ei en chocoladecrème. Op Goede Vrijdag bleek niets echter minder waar. Bij de broodjesketen werd de opmerkelijke versnapering gratis uitgedeeld. -
Koken&Eten
Wat Eten We Vandaag: Japanse groentenpannenkoek met geitenyoghurt-chilisaus
De klassieke Japanse ‘Okonomiyaki’ is een hartige en luchtige pannenkoek. Deze variant vullen we met extra groenten en een bijzondere yoghurtsaus van geitenyoghurt. De zachte smaak van de yoghurt krijgt wat extra pit door de chilisaus. -
PREMIUM
Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
-
PREMIUM22
Suikervervangers zijn niet gezonder, aldus WHO. Waar zitten ze in en welke zijn er?
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Rijstnoedels met runderreepjes
De naam zegt het al: rijstnoedels worden gemaakt van rijstmeel. Ze zijn zowel vers, gedroogd als diepgevroren verkrijgbaar en je vindt ze bovendien in alle soorten en maten. Gebruik de rijstnoedels in soepen, salades of in dit roerbakgerecht met runderreepjes. -
PREMIUM14
'Hoewel ik duizend keer mijn excuses heb gemaakt voor mijn slippertje, blijft mijn vrouw boos’
Vreemdgaan gebeurt overal. Maar sommigen komen sneller in de verleiding dan anderen. Als artiest heb je het vaker voor het uitkiezen. Maar ook en vooral juist dan geldt: bezint eer ge begint, zegt Debby Gerritsen deze week tegen Teun.