Wat Eten We Vandaag: Pittig gekruide kippenvleugeltjes
Dit recept is afgeleid van tandoori chicken, een typisch gerecht uit India. Door kippenvleugeltjes te gebruiken in plaats van kippenbouten is dit recept heerlijk als borrelhapje of bijgerecht. De pittige smaak komt van de zelfgemaakte marinade van diverse kruiden.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 2 uur en 25 minuten
Aantal porties: 4
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 500 gr kippenvleugels
- 1 limoen
- ½ tl zout
- ½ tl peper
- ½ tl gemberpasta
- ½ tl knoflookpasta
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- ½ tl kurkumapoeder
- ½ tl garam masala
- 1 tl tandoori masala
- 1 el olie
- 2 el kwark
- Optioneel: 2 takjes verse koriander
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
We moeten meer bewegen
Waarom het helemaal niet erg is om je tijdens je vakantie te laten gaan
We moeten meer bewegen. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel 20: met deze tips van Arie Boomsma kom je je vakantie leuk en actief door. -
Rauwe groenten, kaneel, ananas: wat kun je écht beter laten staan als je zwanger bent?
Eten wordt een tikkeltje ingewikkelder als je zwanger bent. ,,Sommige vrouwen zijn zo bezorgd dat ze rauwe groenten negen maanden lang van hun bord bannen”, vertelt gynaecoloog Ronald Devlieger. Maar zijn die groenten dan echt zo slecht voor de baby? En hoe zit het met kaas, koffie, alcohol en voedingssupplementen? Devlieger zet alles op een rijtje. -
Koken & eten
Is je watermeloen rijp? Experts leggen uit waaraan zij het zien
In de zomer ligt de watermeloen in grote aantallen in de schappen. Een paar stukken watermeloen zorgen op warme dagen voor een gezonde portie zoete verfrissing, mits je een goede, rijpe watermeloen te pakken hebt. Maar hoe herken je of een watermeloen rijp is? -
Wat Eten We Vandaag: Burrito bowl met cajunkip
Soms heb je geen tijd of zin om in de keuken te staan. Mealpreppen is in dat geval dé oplossing. Hierdoor zet je met weinig moeite toch een zelfbereide maaltijd op tafel! Probeer deze heerlijke burrito bowl met zelfgemaakte tomatensalsa. -
PREMIUMKoken & Eten
Koken met de zon: zo maak je van een pizzadoos een oventje
Als het heel heet is, kun je bij wijze van spreken een eitje bakken op de motorkap van je auto. Maar ook met veel lagere temperaturen kun je puur op zonnestralen koken.
-
PREMIUMKoken & Eten
Waarom je nooit aardbeien in december moet kopen en een frietje juist helemaal zo gek nog niet is
Hoe planetproof is onze voeding? Bureau Blonk zoekt het uit, voor voedsel in heel Europa. Het bedrijf maakt analyses van alle gangbare voedingsmiddelen en berekent de milieubelasting. De vraag vanuit de voedingsindustrie is gigantisch, zegt oprichter Hans Blonk (57). -
PREMIUM
Rugspecialist legt uit waar je op moet letten als je het matras vervangt
Een goed matras kan rugpijn niet oplossen, maar wel verlichten, zegt dokter Mahieu, rugspecialist uit België. Hij vertelt waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw matras. -
Wat Eten We Vandaag: Bami bowl met mango en sojabonen
Aziatische smaken, je kunt ons niet gelukkiger maken! Zo ook in een heerlijke bami bowl met mango en sojabonen. Makkelijk te maken en met slechts 8 ingrediënten simpel, maar ontzettend lekker.