Wat Eten We Vandaag: Pittige gehaktballetjes met pindasaus
Gehaktballetjes zijn de ultieme borrelhap en altijd een succes. Verwen je gasten eens met deze pittige gehaktballetjes met ketjap en sambal. Heerlijk met een snelle pindasaus waar je je vingers bij aflikt.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal porties: 20
Categorie: variabel
Ingrediënten:
- 500 gr half om-half-gehakt
- 2 el sambal badjak
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 4 tl Italiaanse kruiden
- 1 el ketjap
- 2 el zonnebloemolie
- 100 gr 100% pindakaas
- 50 ml kokend water
- 1,5 el sojasaus
- 1 el gebakken uitjes
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMMet video47
Terwijl de bierprijs stijgt, boekt Heineken meer winst dan vóór corona
Bierdrinkers moeten nog zeker een jaar rekening houden met prijsstijgingen. Terwijl brouwer Heineken meer winst maakt dan vóór corona, voorspelt topman Dolf van den Brink alweer duurder bier op het terras en in de winkel. -
Getest: Dit is de beste blender
Wat is de beste blender? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar. -
Wat Eten We Vandaag: Spanakopita
Spanakopita is een Griekse delicatesse. De bladerdeegtaart is onder andere gevuld met spinazie en feta. Door de combinatie van de spanakopita met een salade van peterselie en groenten zet je een heerlijke maaltijd met een frisse touch op tafel. -
Rauwe groenten, kaneel, ananas: wat kun je écht beter laten staan als je zwanger bent?
Eten wordt een tikkeltje ingewikkelder als je zwanger bent. ,,Sommige vrouwen zijn zo bezorgd dat ze rauwe groenten negen maanden lang van hun bord bannen”, vertelt gynaecoloog Ronald Devlieger. Maar zijn die groenten dan echt zo slecht voor de baby? En hoe zit het met kaas, koffie, alcohol en voedingssupplementen? Devlieger zet alles op een rijtje.
-
22
Van restaurants die schijfje citroen in rekening brengen tot gratis kan water: laat je niet verrassen op vakantie
‘Coperta’ of ‘couvert’, ‘service not included’, ‘IVA no incluido’: als je op vakantie bent kunnen deze zinnetjes je flink in verwarring brengen. Is dat broodmandje overal gratis? En komen die hapjes die zomaar op tafel verschijnen er gewoon uit vriendelijkheid? Pas op voor deze instinkers. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde ciabatta met gehakt
Deze gevulde ciabatta is een echte aanrader voor de lunch of borrel. Makkelijk om te maken en het staat redelijk snel op tafel. Natuurlijk kan de ciabatta vervangen worden door ander brood en is variëren met de vulling eenvoudig. -
We moeten meer bewegen
Waarom het helemaal niet erg is om je tijdens je vakantie te laten gaan
We moeten meer bewegen. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel 20: met deze tips van Arie Boomsma kom je je vakantie leuk en actief door.