Volledig scherm
Pittige pulpo met koolsalade © Miljuschka's Street Food Vietnam

Wat Eten We Vandaag: Pittige pulpo met koolsalade

Een heerlijke pittige octopus met koolsalade. Met een beetje geluk heb je rond de feestdagen kans dat je octopusarmen (pulpo) tegenkomt in de supermarkt. Anders koop je een hele octopus bij de visboer of bestel je ‘m online. 

Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 90 minuten

Ingrediënten

Pulpo
1 kg verse octopus
160 ml rijstwijn
160 ml water
2 stengels citroengras

Chilipasta
2 stengels citroengras
1 grote sjalot
3 tenen knoflook
1 rawitpeper
75 ml neutrale olie 1 el suiker
1 el vissaus
2 el water

Salade
1⁄4 spitskool
1⁄4 komkommer
1 sjalot
1 wortel
4 el nuoc cham
2 cm gemberwortel
50 g gezouten pinda’s

Benodigdheden
barbecue of grillplaat

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.