Wat Eten We Vandaag: Pittige pulpo met koolsalade
Een heerlijke pittige octopus met koolsalade. Met een beetje geluk heb je rond de feestdagen kans dat je octopusarmen (pulpo) tegenkomt in de supermarkt. Anders koop je een hele octopus bij de visboer of bestel je ‘m online.
Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 90 minuten
Ingrediënten
Pulpo
1 kg verse octopus
160 ml rijstwijn
160 ml water
2 stengels citroengras
Chilipasta
2 stengels citroengras
1 grote sjalot
3 tenen knoflook
1 rawitpeper
75 ml neutrale olie 1 el suiker
1 el vissaus
2 el water
Salade
1⁄4 spitskool
1⁄4 komkommer
1 sjalot
1 wortel
4 el nuoc cham
2 cm gemberwortel
50 g gezouten pinda’s
Benodigdheden
barbecue of grillplaat
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
-
25
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie. -
Wat Eten We Vandaag: Geroosterde bloemkoolsalade met cranberry’s en roze peper
Het fijne aan deze salade is dat hij zowel warm als koud gegeten kan worden. Maak de geroosterde bloemkoolsalade dan ook gerust de dag van tevoren klaar. De dressing houd je apart en voeg je net voor serveren door de salade. -
Obama bekijkt tulpen en eet salade in de Beemster en was op Koningsdag ook al in Nederland: ‘Een topweekend!’
Personeelsleden van restaurant 1612 in Noordbeemster wisten dat er ‘een heel belangrijke Amerikaanse gast’ zou komen lunchen. Maar ze stonden er maandag toch gek van te kijken dat oud-president Barack Obama in hun zaak een geitenkaassalade bestelde. Eén van zijn beveiligers rekende af. ,,Met een Amerikaanse fooi’’, glundert bedrijfsleider Micka van Westen.Middenbeemster, Noordbeemster -
Wat Eten We Vandaag: Salade van gebakken tahoe en taugé in lichtpittige ketjapsaus
Een gerecht uit het kookboek ‘Zoals alleen oma dat kan’. Met deze salade met gebakken tahoe zet je de zomer op tafel. De vegetarische salade krijgt zijn unieke smaak door de licht-pittige ketjapsaus.
-
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
-
-
-
PREMIUMmet video
Ovenbitterbal is níét gezonder dan een gewone bitterbal, en nog 12 feiten
Hij is rond, krokant en precies honderd jaar. Vlak vóór de Dag van de Bitterbal - ja, die bestaat- vertelt culinaire expert/fan Wanda van der Linden alles wat je erover weten wil. -
PREMIUM
Van gamba tot grietbana soep: dit zijn de favoriete recepten uit de vrouwengevangenis
Wat kan er wél? Dat is de vraag die in de gevangenis in Nieuwersluis werd gesteld tijdens de coronapandemie, toen ook de regels voor bezoek flink werden beperkt. Het antwoord? Een kookboek met recepten van de vrouwen die achter de tralies verblijven. Dat boek is nu uitgekomen. ,,De vrouwen vertellen trots dat hún naam in een boek terecht is gekomen.”Nieuwersluis