Wat Eten We Vandaag: Pizza met gekonfijte ui en venkel-sinaasappelsalade

Het maken van pizzadeeg hoeft niet heel lastig of tijdrovend te zijn en het is vaak goedkoper dan kant-en-klaardeeg te kopen. Alsof dat nog niet genoeg redenen zijn om zelf pizzadeeg te maken, bedenk dan dat het ook nog eens veel lekkerder is. Probeer het vanavond bij deze pizza met gekonfijte ui en venkel-sinaasappelsalade.

Ingrediënten (voor 2 personen):
Pizza
- 1 à 2 uien
- 2 à 3 tenen knoflook
- 2 takjes tijm
- 1 tak rozemarijn
- Extra vergine olijfolie
- 1 kleine aubergine
- 1 rol pizzadeeg (koeling) of zelfgemaakt pizzadeeg
- 1 blik (400 g) gepelde San Marzano-tomaten
- 100 g zachte vegetarische geitenkaas

Salade
- IJsblokjes
- 1 venkelknol
- 12 gemengde olijven
- 2 (bloed)sinaasappels
- Zout en peper
- Extra vergine vanille-olie** of olijfolie

Benodigdheden:
- Evt. pizzasteen, mandoline of scherp mes

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In de onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
© 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.