Wat Eten We Vandaag: Polenta met paddenstoelen en Parmezaan

Polenta is een Noord-Italiaans gerecht gemaakt van ingekookt griesmeel. De afgekoelde polenta kun je in allerlei soorten en maten snijden óf uitsmeren als heerlijke bodem voor de gebakken paddenstoelen.

Hoofdgerecht: groente
Aantal personen: 
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Paddenstoelen
750 g gemengde paddenstoelen
- 3 tenen knoflook
- 3 takjes salie + extra voor bestrooien
- 4 takjes tijm + extra voor bestrooien
- 3 el olijfolie
- 2 el tomatenpuree
- 100 ml medium dry sherry
- zout en peper
- 100 g Parmezaanse kaas

Polenta
160 g snelkookpolenta
- 1 liter groentebouillon
- 150 g Parmezaanse kaas
- 50 g roomboter
- zout en peper

Benodigdheden
Grote koekenpan, blokrasp

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Polenta met paddenstoelen en Parmezaan © 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.