Volledig scherm
Preistamp met vega rookworst en geroosterd amandelschaafsel © Allerhande

Wat Eten We Vandaag: Preistamp met vega rookworst en geroosterd amandelschaafsel

Winterse dagen vragen om heerlijke pannen vol stamppot! Te beginnen met een preistamp met vegetarische rookworst en geroosterd amandelschaafsel. 

Hoofdgerecht: vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 400 g bloemkoolroosjes
- 400 g gesneden prei
- 4 vegetarische rookworsten
- 30 g amandelschaafsel
- 20 g selderij
- 100 g kappertjes
- 100 ml halfvolle melk
- 1 el grove dijonmosterd

Benodigdheden
- pureestamper

Bereiding:

1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met eventueel zout in 15 min. in een ruime pan gaar. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe. Voeg de laatste minuut de prei toe.

2. Verwarm ondertussen de rookworsten zonder verpakking in een pan heet, niet kokend water, gedurende 10 min. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3. Snijd ondertussen de selderij fijn en laat de kappertjes uitlekken. Giet de aardappelen en groente af en vang een kopje kookvocht op. Doe de aardappelen en groente terug in de pan met de melk, mosterd, selderij en kappertjes. Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4. Verdeel over 4 borden en verdeel de rookworst erover. Bestrooi met het amandelschaafsel.

Recept: Allerhande

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.