Wat Eten We Vandaag: Provençaals stoofvlees uit de oven met easy peasy brood

Je moet jezelf zo nu en dan goed verwennen en daar is dit gerecht uitstekend voor geschikt. Begin er wel een beetje op tijd mee, want je moet het geheel natuurlijk nog even goed laten stoven.

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 2 el olijfolie
- 750 g blokjes stoofvlees
- 200 g spekreepjes
- 250 ml rode wijn
- 400 g tomaten (blik)
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 tl herbes de Provence
- 2 repen sinaasappelschil
- 1 ui in ringen
- 2 winterwortels, in stukjes
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 1 laurierblad
- Zout en peper

Brood
- 150 g volkorenmeel
- 150 g bloem, plus extra om te bestuiven
- 50 g zaden- en pittenmix
- 1/2 tl baksoda
- 250 ml karnemelk

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In de onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
© 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.